Ρωσσία και Κίνα αναπτύσσουν μέσα για την καταστροφή αμερικανικών δορυφόρων – Πεντάγωνο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: danielmarin.naukas.com

Η Ρωσσία και η Κίνα αναπτύσσουν ενεργά όπλα σχεδιασμένα να καταστρέφουν ή να απενεργοποιούν τους δορυφόρους των ΗΠΑ, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία των διαστημικών συστημάτων για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση ο διοικητής των Διαστημικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Τσάνς Σάλτζμαν.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η Ρωσσία όσο και η Κίνα γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που δίνει το διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημείωσε ότι και τα δύο κράτη αναμένουν ότι το διάστημα θα παίξει βασικό ρόλο στον μελλοντικό πόλεμο, επιτρέποντας χτυπήματα ακριβείας από μεγάλες αποστάσεις.

Μιλώντας στις ακροάσεις στην εν λόγω επιτροπή, ο στρατηγός επεσήμανε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο «προσπαθούν να επιτύχουν ανωτερότητα στη σφαίρα των πληροφοριών απενεργοποιώντας τα διαστημικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης του εχθρού».

«Σκοπεύουν να στοχεύσουν τις αντιληπτές ευπάθειες των ΗΠΑ και να εξαλείψουν το πλεονέκτημα των ΗΠΑ στο διάστημα». εξήγησε ο Σάλτζμαν.

Πρόσθεσε ότι η πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ των χωρών είναι πολύ υψηλή.

«Η Ρωσσία δοκιμάζει και αναπτύσσει τροχιακά αντιδορυφορικά συστήματα, σημαντικές δυνατότητες στον κυβερνοχώρο, επίγειους αντιδορυφορικούς πυραύλους, ηλεκτρονικές παρεμβολές και λέιζερ», αυτός είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι και η ρωσική πλευρά «πιθανότατα αναπτύσσει έναν πύραυλο αντιδορυφορικού αέρα που εκτοξεύεται».

«Οι ρωσσικοί δορυφόροι για αναγνώριση, επιτήρηση και αναγνώριση είναι υψηλής τεχνολογίας. Παρέχουν δυνατότητες γεωχωρικών και ηλεκτρονικών πληροφοριών, αλλά είναι περιορισμένοι σε αριθμό σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα». Ο Saltzman εξήγησε περαιτέρω.

Κατά τη γνώμη του, οι δορυφόροι αναγνώρισης και πλοήγησης που έχει η Ρωσσική Ομοσπονδία «παρέχουν τη βάση για τη στόχευση και την εκτέλεση χτυπημάτων χρησιμοποιώντας διαστημικά μέσα, τα οποία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».

«Η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να απενεργοποιούν, να αποδυναμώνουν ή να καταστρέφουν διαστημικά συστήματα των ΗΠΑ. Το Πεκίνο έχει μια σειρά από επιχειρησιακά αντίμετρα στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων επίγειων λέιζερ για την απενεργοποίηση και βλάβη των δορυφορικών αισθητήρων, ηλεκτρονικές παρεμβολές και αντιδορυφορικούς πυραύλους. Η Κίνα δοκιμάζει δορυφορικά συστήματα σε τροχιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς και έχουν ήδη επιδείξει την ικανότητα να ελέγχουν και να μετακινούν άλλους δορυφόρους». κατέληξε ο στρατηγός.

……………………………………………………………………………………………………