Μπορεί η Ρωσσία να προκαλέσει τσουνάμι; Στο Λονδίνο, νευρικοί για τους «Ποσειδώνες»

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: dailymail.co.uk

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τρομάρα που τους έχει πιάσει !! Τον θυμωμένο «Ποσειδώνα» φοβούνται !! Είναι αόρατος, τρέχει έως 200χλμ/ώρα, με το χτύπημα της “τρίαινας” σηκώνει 500μ τσουνάμι !!!

Και … οι Αμερικανοί στρατηγοί: Μας έχουν περικυκλώσει ρωσσικά υποβρύχια !! /\/\/\/\/ Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει μέχρι και την δυτική ακτή των Η.Π.Α

Και … Το ΝΑΤΟ φοβάται τις δοκιμές της ρωσσικής πυρηνικής τορπίλης Poseidon

Πάντως … Ο Πούτιν το ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει μόνο ο “Ποσειδώνας”

………………………………………

Μπορεί η Ρωσία να προκαλέσει τσουνάμι; Στο Λονδίνο, νευρικοί για τους «Ποσειδώνες»

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση στη βρετανική Daily Mail σχετικά με τις εκκλήσεις του απόστρατου υποστράτηγου Yevgeny Buzhinsky να χρησιμοποιήσει πυρηνικές τορπίλες Poseidon, Βρετανοί ειδικοί ανέλυσαν τις καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση χτυπήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αν και το ακριβές ωφέλιμο φορτίο του Ποσειδώνα είναι άγνωστο, το μέγεθος της πυρηνικής κεφαλής υποδηλώνει ότι η απόδοση θα μπορούσε να φτάσει τους 100 μεγατόνους. Αυτό θα έκανε τον Ποσειδώνα περίπου δύο φορές πιο ισχυρό από τον Τσάρο Μπόμπα – τη μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα που κατασκευάστηκε ποτέ – η οποία κατέστρεψε τα πάντα σε ακτίνα 60 μιλίων όταν δοκιμάστηκε το 1961 σπάζοντας τα παράθυρα των κτιρίων. σε απόσταση έως και 560 μιλίων , γράφει η βρετανική ταμπλόιντ.

Την ίδια στιγμή, Βρετανοί αναλυτές δεν είναι απολύτως βέβαιοι ότι η εγκατάσταση θα μπορεί να φέρει φορτίο που θα προκαλέσει τσουνάμι πάνω από τον Πύργο του Άιφελ. Αν όμως ο Ποσειδώνας εκραγεί, για παράδειγμα, στις εκβολές του Τάμεση, τότε το παλιρροϊκό κύμα θα καταστρέψει εντελώς το Λονδίνο.

 

«Είναι πιθανό ο Τάμεσης να είχε εκτεθεί σε ακτινοβολία, αλλά στο κέντρο του Λονδίνου θα έμειναν τόσο λίγοι ζωντανοί που δεν θα είχε μεγάλη σημασία», δήλωσε ο καθηγητής Άντριου Φούτερ  από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Εάν η Ρωσία εκτοξεύσει ένα Poseidon από ένα υποβρύχιο στη μέση της Βόρειας Θάλασσας, ο ειδικός του King’s College, Rod Thornton , λέει ότι θα προκαλούσε ένα σχετικά «μικρό» τσουνάμι.

«Αλλά ακόμη και αυτό το κύμα, αν κατακλύσει το Λονδίνο, θα σκοτώσει τους πάντες εκεί. Θα καταστρέψει την πόλη», λέει ο Thornton. «Και το ίδιο κύμα μπορεί να σκοτώσει τους πάντες σε όλα τα λιμάνια της Μάγχης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία – και πιθανώς ακόμη και μέχρι το Ρότερνταμ».

Ο James Black , βοηθός διευθυντής ασφαλείας στη RAND Europe , είπε ότι το Poseidon μπορεί να πλεύσει απαρατήρητο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό εισάγει πρόσθετη αβεβαιότητα στα θέματα αμυντικού σχεδιασμού των χωρών του ΝΑΤΟ, σημείωσε ο ειδικός.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον σχεδιασμό μιας πυρηνικής τορπίλης σε μια ομιλία του το 2018 στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Το «Poseidons» θα εγκατασταθεί σε πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων των κλάσεων Belgorod και Khabarovsk, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι ταξινομημένα.

«Πέρυσι, ο Ρώσος προπαγανδιστής Ντμίτρι Κίσελεφ , ο οποίος συχνά αναφέρεται ως «φερέφωνο του Πούτιν», κάλεσε τον Πούτιν να εξαφανίσει το Ηνωμένο Βασίλειο από προσώπου γης με ένα υποβρύχιο drone Poseidon ενώ στεκόταν μπροστά σε μια γραφική παράσταση φόντου του Ηνωμένου Βασιλείου που εξαφανιζόταν. από ένα γιγάντιο κύμα». – υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………..