Λιβύη. Σοβαρές πολιτικές κινήσεις του Σαΐφ Καντάφι για την ένωση των Λίβυων και διεξαγωγή εκλογών

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Saif al-Islam Gaddafi (αριστερά) στη Sebha της Λιβύης, εγγράφεται για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου της χώρας, 14 Νοεμβρίου 2021

Με καταγωγή από οικογένεια Βεδουίνων, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, φαίνεται ότι έρχεται να ενώσει και πάλι τους Λίβυους, όπως ο πατέρας του που είχε φέρει την ευημερία στη Λιβύη !! Ο Καντάφι επέστρεψε; Η ιστορία στη Λιβύη μπορεί να επαναληφθεί . Ήδη ο Saif Gaddafi είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τις αιγυπτιακές αρχές, καθώς και με τις αρχές της Ρωσσίας και της Ιταλίας.

Λιβύη. Ο Αλ Σαΐτι συναντά τον Σαΐφ Καντάφι

Ο “Fathallah Al-Saiti”, επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Επικοινωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, συναντήθηκε με τον Saif Gaddafi για να συζητήσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση, τόνισε τη σημασία της ένωσης των εθνικών πολιτικών προσπαθειών και της διεξαγωγής εκλογών χωρίς αποκλεισμούς ή περιθωριοποίηση, κάτι που είναι απαραίτητο για να δοθεί στον λιβυκό δρόμο η ευκαιρία να αποφασίσει χωρίς να κατευθύνεται ή να περιορίζεται, καθώς και να δημιουργηθεί νομοθεσία που είναι αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με το libyanexpress, ο Αλ-Σαΐτι ξεκίνησε τη συνάντηση σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο.

……………………………………………………………………………………………………….