Αμερικανικό UAV MQ-9 Reaper συνετρίβη μετά από «σύγκρουση» με ρωσσικό περιπολικό Su-27 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένα αμερικανικό UAV αναγνώρισης και κρούσης MQ-9 Reaper συνετρίβη μετά από «σύγκρουση» με ρωσσικό περιπολικό Su-27 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

EUCOM: Ρωσσικό μαχητικό Su-27 συγκρούστηκε με αμερικανικό UAV MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα ρωσσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM).
«Γύρω στις 7:03 π.μ. CET, ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε την προπέλα (UAV) ενός MQ-9», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
.
«Η αναχαίτιση από ρωσικά μαχητικά Su-27 ενός αμερικανικού αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 οδήγησε στη συντριβή του στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας». λέει η δήλωση.
.
Η EUCOM είπε επίσης ότι το drone εκτελούσε «επιχειρήσεις ρουτίνας» στον διεθνή εναέριο χώρο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και το περιστατικό οδήγησε σε «ατύχημα και ολική απώλεια».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Είπαν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοπεύει να έχει επαφές με τη Ρωσσία για αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις πτήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, παρά το περιστατικό με ένα drone που καταρρίφθηκε.

…………………………………………………………………………………………………….