«Το ειδύλλιο τελείωσε». Ο Παγκόσμιος Νότος σπάει τα δεσμά της Δύσης

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κτίριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη - RIA Novosti, 1920, 13.03.2023
© Φωτογραφία : UN Photo / Jean-Marc Ferré Κτήριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Φωτογραφία αρχείου

Όλο και περισσότερες χώρες αρχίζουν να μιλούν δυνατά ενάντια στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων της Δύσης

Όλο και περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να αρχίσουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την παγκόσμια τάξη που επιβάλλει η Δύση, γράφει ο Andrew Sheng, ερευνητής στο Asian Global Institute στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, για τη South China Morning Post .
.
«Το ειδύλλιο με τη Δύση τελείωσε, η κωμωδία μετατρέπεται σε φάρσα», αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι χώρες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αφού η Δύση απαλλαγεί από τις εντοπισμένες υπαρξιακές απειλές απέναντι στη Ρωσία, είναι πιθανό να είναι οι επόμενες.
.
“Σήμερα, κάθε σημαντικό δυτικό γεγονός ξεκινά με μια υποχρεωτική ομιλία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky. Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει στη συνέχεια τη διαταγή του, καλώντας τους ακροατές (κυρίως χώρες του Νότου) να συμμετάσχουν στον σκοπό τους ή να αντιμετωπίσουν τις “συνέπειες”, σημειώνει το άρθρο.
.
Ότι οι πρώην σκλάβοι, οι αποικίες ή οι ημι-αποικίες δεν θα μένουν πλέον σιωπηλοί όταν οι πρώην αφέντες επιμένουν στην παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όπου «εξουσιάζουν και οι άλλοι υπακούουν», διαφαίνεται όλο και πιο καθαρά στην παγκόσμια σκηνή.

……………………………

Σχετικά …

Dubovitz: Η συμφωνία Ιράν-Σαουδικής Αραβίας είναι απώλεια, απώλεια, απώλεια για τις ΗΠΑ!

………………………………………………………………..