Ο Καντάφι επέστρεψε; Η ιστορία στη Λιβύη μπορεί να επαναληφθεί

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι. Εικονογράφηση: Al-Masri Al-Yaum

Η εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi ανέφερε ότι ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, δεν εγκατέλειψε το όνειρό του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να μπει στη σκηνή χωρίς τις ίδιες τις εκλογές και την προηγούμενη νόμιμη εκκαθάριση. Τις σχετικές πληροφορίες δίνει το «Voice of the Arabs».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Σαΐφ συνεργάζεται με μια πολιτική ομάδα που επιβλέπει τις αντιδράσεις των μέσων ενημέρωσης και τις ανακοινώσεις πρωτοβουλιών για λογαριασμό του.

Μέλη της προεδρικής φρουράς του Καντάφι συνεργάστηκαν μαζί του για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά του:

«Περιβάλλονταν από 20 στενούς ανθρώπους της ελίτ που εμπιστευόταν πολύ».

Η εφημερίδα παρέχει πληροφορίες ότι ο Σαΐφ προστατεύεται από εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τη ρωσική PMC Wagner:

«…δεν θα τους δείτε αν έρθετε να τον συναντήσετε, αλλά είναι κοντά του και έχουν ποιοτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν είχε σταθερό μόνιμο τόπο διαμονής και δεν εγκαταστάθηκε σε συγκεκριμένη πόλη. Διαμένει στο Zintan για μεγάλες περιόδους, και άλλες φορές ταξιδεύει κατά μήκος της γραμμής της κοιλάδας στις περιοχές Ubari.

Ο Σαΐφ έκανε επίσης μια σειρά από ταξίδια στο εξωτερικό μέσω του Νίγηρα, καθώς λαμβάνει βοήθεια από τις αρχές της Νιγηρίας για να μετακινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο, ταξίδευε επίσης συχνά στο Κονγκό.

Επιπλέον, η εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi αναφέρει ότι ο Saif al-Islam είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τις αιγυπτιακές αρχές, καθώς και με τις αρχές της Ρωσίας και της Ιταλίας.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………………………