ΗΠΑ. Έκλεισε και η New York Signature Bank. Κάτι συμβαίνει με την First Republic Bank.

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα Υόρκη - RIA Novosti, 1920, 13/03/2023
© RIA Novosti / Ντμίτρι Πάρσιν NY. Φωτογραφία αρχείου
Οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν και την Signature Bank της Νέας Υόρκης την Κυριακή λόγω συστημικών κινδύνων !!
.
Η Signature Bank της Νέας Υόρκης έκλεισε την Κυριακή λόγω συστημικών κινδύνων, ανέφεραν σε κοινή δήλωση η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell και ο πρόεδρος Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Martin Grunberg.
«Ανακοινώνουμε επίσης μια παρόμοια εξαίρεση συστημικού κινδύνου για την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία έκλεισε σήμερα από την πολιτεία».
.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί το κλείσιμο της Silicon Valley Bank
Οι New York Times ανέφεραν το Σάββατο ότι η αποτυχία της SVB είχε εγείρει ανησυχίες ότι και άλλες τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώθηκε «ντάμπινγκ» μετοχών παρόμοιων τραπεζών SVB, όπως η First Republic, η Signature Bank και η Western Alliance, στην αγορά. Πολλά από αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξυπηρετούν πελάτες για πρώτη φορά και έχουν επενδυτικά χαρτοφυλάκια παρόμοια με αυτά της SVB… Περισσότερα εδώ

Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας σχεδιάζει η Fed

Οι φόβοι για μαζική φυγή καταθέσεων από τις περιφερειακές τράπεζες έχουν κορυφωθεί λίγε ώρες πριν το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, με την Fed να βάζει στο τραπέζι έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους.

Λίγη ώρα αφότου η Washington Post ανέφερε ότι η Fed «σκέφτεται σοβαρά να διασφαλίσει όλες τις ανασφάλιστες καταθέσεις στη Silicon Valley Bank», το Bloomberg δημοσιεύει την είδηση ότι η Federal Reserve «εξετάζει επίσης τη διευκόλυνση των όρων πρόσβασης των τραπεζών στο λεγόμενο «παράθυρο έκπτωσης» (discount window), δίνοντας στις εταιρείες τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν χάσει την αξία τους σε μετρητά αποφεύγοντας το είδος των ζημιών που οδήγησαν την SVB σε κατάρρευση…

Η περίπτωση της First Republic – Τι έπεται… Περισσότερα εδώ

Σχετικό … Καταρρέει και η Credit Suisse...

………………………………………………………………………………………………………