Καταρρέει και η Credit Suisse. Το κανόνι ξεκίνησε με την Silicon Valley Bank

Business News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

cs.png

ΑΛΦΕΙΟΣΓια την Silicon Valley Bank το σοκ ήρθε αφότου η τράπεζα απέτυχε να αντλήσει κεφάλαια μέσω ΑΜΚ και αναγκάστηκε να στραφεί στο ενδεχόμενο πώλησής της. Ωστόσο, την είδηση ακολούθησε ένα bank run και μία «ελεύθερη πτώση» στη μετοχή, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στις 10-3-2023. 
.
Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από τις 8-3-2023, ενώ ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι και η Credit Suisse κατέβασε ρολά !!
……………………………..

Καταρρέει η Credit Suisse – Ανησυχούν οι επενδυτές μετά τη συντριβή των εσόδων από trading

Δεν πείθει τους επενδυτές το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Credit Suisse…
Ανησυχούν οι επενδυτές – Κατέρρευσαν τα έσοδα από trading
Σε μια ένδειξη της ανησυχίας των επενδυτών, η Harris Associates, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Credit Suisse τα τελευταία χρόνια, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πούλησε τη συμμετοχή της.
Ο επικεφαλής των επενδύσεών της, David Herro, δήλωσε στους Financial Times ότι έχασε την υπομονή του με τη στρατηγική της τράπεζας για την αναχαίτιση των συνεχιζόμενων ζημιών και την αποχώρηση των πελατών.
Σύμφωνα με την αναμόρφωση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner τον Οκτώβριο, οι συναλλαγές θα εξυπηρετούσαν στο μέλλον τις ανάγκες των πελατών πλούτου της τράπεζας – που είναι η κύρια εστίασή της – και θα συνεργάζονταν επίσης με την CS First Boston (CSFB), τη νεοσύστατη επενδυτική της τράπεζα.
Το trading, το οποίο αντιπροσώπευε το 26% των εσόδων της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, θα αποτελεί περίπου το 15% των πωλήσεων στη νέα, εξορθολογισμένη μορφή του στην ανανεωμένη Credit Suisse μέχρι το 2025, όπως αναφέρεται.
Τα τελευταία αποτελέσματα της Credit Suisse έδειξαν, ωστόσο, ότι τα έσοδα από την αγορά και πώληση μετοχών και ομολόγων υποχώρησαν κατά 88% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2022 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η πτώση στις συναλλαγές μετοχών ήταν ιδιαίτερα βίαιη.
Το τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 95% στα 18 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (19 εκατομμύρια δολάρια)…

Πλέον, η ύφεση του τέταρτου τριμήνου θα καταστήσει πιο δύσκολο να πειστούν οι επενδυτές ότι η τράπεζα πρέπει να παραμείνει στο trading, δήλωσε ο Hahn στο London Institute of Banking & Finance.
Συγκριτικά, τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών σε πέντε μεγάλες τράπεζες της Wall Street μειώθηκαν μόνο κατά 10% κατά μέσο όρο την ίδια περίοδο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

…………………………………………………………………………………………………….