Οι ρωσσικοί «Kinzhal» και «Caliber» κατέστρεψαν τα σχέδια αντεπίθεσης των Ουκρανών. Η σύγκρουση έχει μπει στο “τελικό στάδιο”

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Daggers» και «Caliber» διέκοψαν τις προετοιμασίες για την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Η πυραυλική επίθεση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στις 9 Μαρτίου προκλήθηκε σε όλο το βάθος του εδάφους της Ουκρανίας. Χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικά βλήματα «Kinzhal», τα οποία έπληξαν στρατηγικά αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,σύμφωνα με την pravda-ru

Η πιο μαζική πυραυλική επίθεση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της 9ης Μαρτίου για επτά ώρες, εκτός από τα χτυπήματα με πυραύλους, υπήρξαν και αρκετές επιθέσεις UAV.

“Δεν θυμάμαι, για να είμαι ειλικρινής, ότι συνέβη αυτό. Έξι “Daggers” εκτοξεύτηκαν από τον εχθρό”, δήλωσε ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, υπήρχαν:

  • 20 εκτοξεύσεις θαλάσσιων πυραύλων κρουζ Calibre,
  • 6 εκτοξεύσεις αέρος πυραύλων κρουζ X-22,
  • 8 εκτοξεύσεις πυραύλων κατευθυνόμενων αεροσκαφών: 2 – Kh-31P; 6 – Χ-59.

Η αεράμυνα της Ουκρανίας δεν είναι ικανή να αναχαιτίσει τα Kinzhals, καθώς πετούν με υπερηχητικές ταχύτητες, οι οποίες είναι 10 φορές υψηλότερες από την ταχύτητα του ήχου, και μπορούν να κάνουν ελιγμούς κατά την πτήση. Ο πύραυλος, μετά την εκτόξευση, ανεβαίνει έως και 20 km και στη συνέχεια καταδύεται Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι πύραυλοι X-22 δεν μπορούν να καταρριφθούν από την αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Εκτός από τα πλοία, διάφορα αεροσκάφη στρατηγικής και μεγάλης εμβέλειας χρησιμοποιήθηκαν ως πυραυλοφορείς: το MiG-31 και ούτω καθεξής. Σύμφωνα με το Κίεβο, εκτοξεύτηκαν συνολικά 81 πύραυλοι διαφόρων τροποποιήσεων.

Οι στόχοι των «Daggers» είναι στρατηγικά αντικείμενα.

Οι αφίξεις καταγράφηκαν σε 12 περιοχές της Ουκρανίας μέχρι το Ivano-Frankivsk, Vinnitsa, Ternopil.

Σύμφωνα με τοπικά κανάλια Telegram, στην πρωτεύουσα, το “Dagger” χτύπησε το CHP-5, αυτή τη φορά το μηχανοστάσιο και οι μετασχηματιστές κατεβάσματος και ανύψωσης καταστράφηκαν. Αυτός ο σταθμός δίνει στο Κίεβο το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

Οι άλλοι αξιοσημείωτοι στόχοι τους – στη Σόστκα, στην περιοχή Σούμι, χτύπησε το Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικών Προϊόντων. Στο εργοστάσιο παράγονταν συστήματα φλογοβόλων.

Το κανάλι τηλεγραφήματος Legitimny αναφέρει ότι οι Kinzhals χτύπησαν “σε κέντρα ελέγχου και σχεδιασμού αποθηκών, καθώς και σε σταθμούς αεράμυνας / ραντάρ”. Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξαν χτυπήματα σε δυτικές εγκαταστάσεις (Iris-r και nasams), υπάρχουν επίσης απώλειες μεταξύ των αξιωματικών.

Το χτύπημα σημειώθηκε την παραμονή της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Το χτύπημα δόθηκε σε μια στιγμή που το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό σηματοδοτεί εντατικές προετοιμασίες για επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Χερσώνα με εξαναγκασμό του Δνείπερου. Το χτύπημα της 9ης Μαρτίου κατέστρεψε αναμφίβολα τις προετοιμασίες και τα σχέδια του εχθρού – είτε ήταν καθυστέρηση στην κίνηση των τρένων (παραβίαση της επιμελητείας), η καταστροφή θέσεων διοίκησης και θέσεων προσωπικού, η καταστροφή αμυντικών επιχειρήσεων και καυσίμων και ενέργειας εγκαταστάσεις.

Ο Σκοτ ​​Ρίτερ λέει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει στο «τελικό στάδιο»

Ο συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο, κατά το οποίο ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να «διαλύει» τις αλυσίδες εφοδιασμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU).

Ο ειδικός στο κανάλι του στο YouTube εξέφρασε τη γνώμη του για τις μελλοντικές στρατηγικές της Ρωσίας. Πιστεύει ότι μία από τις ιδέες είναι να αλέσει η APU σε σκόνη και το βασικό συστατικό αυτής της διαδικασίας είναι η καταστροφή των logistics.

Ο πρόσκοπος σημείωσε ότι τα πυρομαχικά, τα τανκς και άλλα όπλα των Ουκρανών πλησιάζουν στο τέλος τους. Και ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκλιπαρεί τη Δύση για όπλα.

Νωρίτερα, ο Ρίτερ προέβλεψε την παράδοση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την ήττα του Κιέβου μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

 

……………………………………………………………………………………………………