Λευκορρωσία. Συνελήφθη ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ που έκαναν επίθεση σε α/φ Α-50 της Ρωσσίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανίχνευση και έλεγχος ραντάρ μεγάλης εμβέλειας αεροσκάφους A-50 - RIA Novosti, 1920, 03/07/2023
© RIA Novosti / Anton Denisov Ανίχνευση και έλεγχος ραντάρ μεγάλης εμβέλειας αεροσκάφους A-50

Λουκασένκο: Συνελήφθη στη Λευκορωσία ένας σαμποτέρ που προσπάθησε να ανατινάξει ένα αεροπλάνο A-50

Στη Λευκορωσία, ένας Ρώσσος συνελήφθη, ο οποίος είχε στρατολογηθεί από την SBU για να επιχειρήσει δολιοφθορά εναντίον ενός αεροσκάφους A-50 σε ένα αεροδρόμιο στο Machulishchi, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Alexander Lukashenko .

“Ένας τρομοκράτης εκπαιδεύτηκε. Είναι Ρώσος, με ρωσικό διαβατήριο, έχει ουκρανικό διαβατήριο. Γεννήθηκε στο Krivoy Rog, έζησε στην Κριμαία. Κάποιοι συγγενείς στην Αυστρία, άλλοι παρέμειναν στο Κίεβο. Προσλήφθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες το 2014, φαίνεται, το έτος. ή καλά γνώστης των τεχνολογιών πληροφορικής. Ετοιμαζόταν να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες», αναφέρει τα λόγια του Sputnik Λευκορωσίας.

Ο άνδρας συνελήφθη με συνεργούς, ήταν περισσότεροι από 20.
.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι περισσότεροι από 20 συνεργοί στην επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος A-50 στο αεροδρόμιο κοντά στο Μινσκ συνελήφθησαν στο έδαφος της δημοκρατίας.
.
“Σήμερα, περισσότεροι από 20 συνεργοί που βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας έχουν συλληφθεί. Οι υπόλοιποι κρύβονται εκεί”, ανέφερε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το κανάλι Telegram Pool of the First, κοντά στην υπηρεσία Τύπου του. Παράλληλα, το μήνυμα δεν εξηγεί πού ακριβώς κρύβονται οι υπόλοιποι συνεργοί.
.
Όπως σημείωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος, «οι υψηλότερες τεχνολογίες» χρησιμοποιήθηκαν στην προετοιμασία της επιχείρησης, μέχρι «ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τη CIA για τον έλεγχο του δράστη».
“Αυτό που είδαμε κατά την υλοποίηση της επιχείρησης στη Λευκορωσία ήταν πραγματικά κάτι απίστευτο. Αφορούσαν τις υψηλότερες τεχνολογίες. Εκπαιδεύτηκε σε όλα αυτά για περισσότερο από ένα μήνα. Μετά την προετοιμασία, οδηγήθηκε στην επικράτειά μας”, πρόσθεσε ο Λουκασένκο.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο το αεροσκάφος δεν υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση, εκτός από «γρατζουνιές και μια τρύπα στο κύτος, που δεν εμποδίζει το στρατιωτικό αεροσκάφος να εκτελέσει τα καθήκοντά του». Ταυτόχρονα, το Μινσκ ζήτησε από τη Μόσχα να πάρει το αεροπλάνο σε υπηρεσία και να στείλει άλλο ένα.

Το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και έγκαιρης προειδοποίησης A-50 έφτασε στη Λευκορωσία ως μέρος του συντονισμού της περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων του κράτους της Ένωσης, συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 16 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ένα βίντεο εμφανίστηκε στον Ιστό με ένα drone να πετά πάνω από το αεροδρόμιο. Η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μετέδωσε επίσης πληροφορίες για την επίθεση, η οποία αποδόθηκε στην αντιπολίτευση, αλλά στη συνέχεια δημοσίευσαν και ένα βίντεο με πίνακα χωρίς ορατές ζημιές.
.

………………………………………………………………………………………………..