Μεντβέντεφ: Θα βομβαρδίσουμε την Rheinmetall με «Kalibr»  και άλλα..

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Χωρίς να ενημερώσει το γερμανικό κοινοβούλιο (όπως απαιτείται) για τους λόγους του ταξιδιού του, χωρίς  δημοσιογράφους, χωρίς διερμηνέα (!)-από φόβο μην τυχόν διαρρεύσει κάτι προς τα έξω;- χωρίς επίσημα δείπνα και με ελάχιστους προσκεκλημένους ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπάιντεν, χωρίς καν χειραψία για την φωτογραφία με το (ανησυχητικό) αποτέλεσμα της συνομιλίας να το γνωρίζουν μόνο αυτοί οι δυο. Όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν απλώς εικασίες. Εμείς πιθανολογούμε ότι πρόκειται για τον κρυφό οικονομικό πόλεμο ΕΕ- ΗΠΑ (νόμος IRA των ΗΠΑ) και την έλλειψη πυρομαχικών καθώς και αρμάτων στην Ουκρανία.

Θα βομβαρδίσουμε την Rheinmetall με «Kalibr»  και άλλα..

Σχεδόν ταυτόχρονα , ο Ρώσσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντέδρασε επιθετικά και απειλητικά ως και σαρκαστικά στην πρόταση της Rheinmetall να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στην Ουκρανία. Η πρωτοβουλία ήταν πιθανώς ένα είδος «πρωτόγονου τρολαρίσματος» κατά της κρατικής ηγεσίας στο Κίεβο, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram σύμφωνα με το Spiegel. 

«Αλλά αν οι Fritzes  αποφασίσουν να χτίσουν πραγματικά εκεί (αν και στην πραγματικότητα είναι πραγματιστές άνθρωποι), τότε περιμένουμε με ανυπομονησία. Στα εγκαίνια το γεγονός θα εορταστεί με τον κατάλληλο χαιρετισμό από το «Kalibr»  και άλλα πυροτεχνήματα», απείλησε.

Η κατασκευάστρια εταιρεία όπλων Rheinmetall διαπραγματεύεται με την Ουκρανία την κατασκευή ενός εργοστασίου αρμάτων, κυρίως για Panther μέχρι 400 ετησίως.