Έγκλημα ΟΣΕ. Με εντολή Μητσοτάκη “δεν θα αποδώσει ευθύνες” η επιτροπή που σύστησε ο Γεραπετρίτης !!

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πόσο δίκιο έχει ο σοφός λαός όταν λέει: “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” !! Τι κι αν στο Έγκλημα ΟΣΕ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι…

Χωρίς πολλά λόγια…(2 μικρά βίντεο) περί ευνομίας. Αυτά τα κοράκια δεν θα βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους … Ευχή και κατάρα βαρύνει τη νέα γενιά, που αιματοβαμμένη καλείται να γκρεμίσει το σάπιο ανθελληνικό καθεστώς του απάνθρωπου κέρδους… Πολιτεία ώρα μηδέν

Έβαλαν στην Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών σύμβουλο του Άδωνι και του Κ.Καραμανλή

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Μητσοτάκη ανέλαβε «μια ακόμα τριπλή αποστολή», όπως είπε. Γεραπετρίτης: «…Για τον λόγο αυτό… θα συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία την οποία όλοι βιώνουμε σήμερα, τις παθολογίες, τις αδράνειες οι οποίες υπήρξαν διαχρονικά, εφόσον υπήρξαν και όχι βεβαίως για να αποδοθούν ευθύνες, κάτι το οποίο αποτελεί αντικείμενο της ήδη υφιστάμενης δικαστικής έρευνας…»

Ο αντ’ αυτού του Μητσοτάκη ξεκαθάρισε, για να μην υπάρχουν αυταπάτες, ότι η επιτροπή που έφτιαξε «δεν θα αποδώσει ευθύνες»

Τι νόημα έχει μια επιτροπή που δεν θα αποδώσει ευθύνες για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων; Που έστω δεν θα συντάξει ένα πόρισμα με ονοματεπώνυμα και καταμερισμό ευθυνών για συγκεκριμένα άτομα, ώστε να το αποστείλει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω;

Άρθρο 390 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Απιστία

1. Όποιος κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης προκαλεί εν γνώσει βέβαιη ζημία στην περιουσία άλλου, της οποίας βάσει νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη), τιμωρείται με φυλάκιση και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή.

2. Αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά των ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή έως χίλιες (1.000) ημερήσιες μονάδες. Η πράξη αυτή παραγράφεται μετά είκοσι (20) έτη.

Απιστία στην υπηρεσία

Το έγκλημα του άρθρου 256 ΠΚ στρέφεται κατά της περιουσίας του Δημοσίου, τυποποιεί δηλαδή περιουσιακές ζημίες που προκαλούνται στη δημόσια, δημοτική ή κοινοτική περιουσία από ορισμένες διαχειριστικές πράξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Αποτελεί δε ειδική διακεκριμένη περίπτωση της γενικής διάταξης περί απιστίας του άρθρου 390 ΠΚ. Ως υποκείμενο του άρθρου 256 ΠΚ είναι μόνο υπάλληλος στον οποίο έχει ανατεθεί η διαχείριση της δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής περιουσίας, αδιάφορο αν αυτό έγινε με νόμο ή με εσωτερική πράξη της διοίκησης στο πλαίσιο εκτέλεσης νόμου. Την περιουσία αυτή ο υπάλληλος ελαττώνει εν γνώσει του (δεν αρκεί ενδεχόμενος δόλος) για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλος και η ποινή που απειλείται ξεκινά από φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και φτάνει στην κακουργηματική μορφή του σε κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

……………………………………………………………………………………………..