Έγκλημα ΟΣΕ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι…

News ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΦΕΙΟΣ : Συμπληρώσαμε το κείμενο στη φωτογραφία διότι είναι αυτό που δεν λέει κανείς !!
.

Πολιτεία ώρα μηδέν … [ Δεκαπέντε ημέρες πριν το δυστύχημα η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο για τον ΟΣΕ

Πρόκειται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε τουλάχιστον 57 περιπτώσεις στην τραγωδία του ΟΣΕ.

Κατά τη διάταξη του άρθρ. 302 παρ. 1 του ΠΚ, ανθρωποκτονία εξ αμελείας διαπράττει όποιος επιφέρει από αμέλεια το θάνατο άλλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ!

« Πη παρέβην ; τι δ ΄έρεξα ; τι μοι δεον ουκ ετελέσθη;»

( τι κακό έκανα ; τι καλό έκανα ; τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα ; ) ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ. ]

………………………………………………………
Ένας Υπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος βουλευτής Κοζάνης και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, καθώς και οι τρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Λάρισας, είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Οι τρείς πρώτοι επωμίζονται την πολιτική, ηθική ευθύνη για τις ολιγωρίες, παραλείψεις, την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν, την συστηματική τους αδιαφορία για την τύχη των συστημάτων ελέγχου, τηλεδιοίκησης ,τηλεματικής και σηματοδότησης του σιδηροδρομικού Δικτύου της χώρας. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες καταγγελίες η τοποθέτηση ως μεταβατικού Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών του κ. Γεραπετρίτη, δεν πρόκειται να βοηθήσει στην αποκάλυψη όλων των επιβαρυντικών στοιχείων που οπωσδήποτε βρίσκονται στο εν λόγω Υπουργείο και τα οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει διατάξει ο Άρειος Πάγος αλλά ενδεχομένως και σε κάποιο Ειδικό Δικαστήριο αν αυτό προκύψει από τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι τρείς βουλευτές της ΝΔ στο Νομό Λαρίσης επωμίζονται ομαδικώς την ευθύνη για το περίφημο και κομβικό ρουσφέτι με το οποίο ο Βασίλης Σαμαράς, πρώην αχθοφόρος (τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ)  και κατόπιν μετακλητός στο Υπουργείο Παιδείας, 59 ετών, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί επιλέγεται από εσωτερική διαδικασία στον ΟΣΕ και τοποθετείται ως σταθμάρχης στη Λάρισα μάλιστα όπου είναι και το σπίτι του. Στην συγκεκριμένη διαδικασία το όριο ηλικίας για την επιλογή σταθμαρχών ήταν τα 42 έτη. Είναι απολύτως προφανές πως ένας πρώην αχθοφόρος, 59 ετών δεν προκρίνεται εύκολα για σταθμάρχης όταν μάλιστα το όριο ηλικίας είναι τα 42 χρόνια. Ούτε τοποθετείται αμέσως στον τόπο της επιλογής του. Μέχρι να αποκαλυφθεί λοιπόν ποιος εκ των τριών βουλευτών ενήργησε για το ρουσφέτι και οι τρείς αιρετοί είναι συνυπεύθυνοι και φέρουν συλλογική ευθύνη.

Ο Βασίλης Σαμαράς βεβαίως είναι, και μάλιστα καθ’ ομολογία υπεύθυνος για την τραγωδία. Δεν είναι όμως ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ούτε για το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν λειτουργεί κανένα εκ των προβλεπόμενων συστημάτων ελέγχου. Ούτε για το γεγονός ότι στην μοναδική επί της ουσίας σημαντικής γραμμής Αθηνών –  Θεσσαλονίκης οι εντολές των σταθμαρχών προς τους Μηχανοδηγούς δίνονται ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΑ.

Ο Βασίλης Σαμαράς βεβαίως και είναι καθ’ ομολογία ένοχος. Και θα καταβάλει το τίμημα που προβλέπει ο νόμος. Όμως η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει για όσα απέκρυψε, όσες προειδοποιήσεις ειδικών, σιδηροδρομικών, στελεχών έφθασαν ως εξώδικα, ως δημόσιες επιστολές στα γραφεία του Υπουργού και των Υφυπουργών του.

Ο Κώστας Καραμανλής με απαξιωτικό λόγο και με μία μόνιμη αλαζονική επωδό απαντούσε με εξώδικα και απειλές σε όσους προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται. Από την Βουλή έως τα τηλεοπτικά πάνελ επαναλάμβανε: «Δεν θα παίξουμε με την ασφάλεια των επιβατών». Έπαιξαν ωστόσο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Και ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ είναι εταιρείες υπό κρατικό έλεγχο. Να εξηγούμεθα. Οι ολιγωρίες, η απληστία, η αδιαφορία τα ρουσφέτια και η κατασπατάληση πόρων, κοινοτικών ή εθνικών, λοιπόν αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο Υπουργείο, της συγκεκριμένης Κυβέρνησης που διαθέτει την συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, μέλος της οποίας (κυκλοφορεί ανεπίσημα στο Διαδίκτυο το όνομα του, κρύβεται πίσω από το «ΡΟΥΣΦΕΤΙ».

Για του λόγου το αληθές παρατίθενται έγγραφα, επιστολές και καταγγελίες που κατατέθηκαν επώνυμα εκθέτοντας το μείζον ζήτημα ασφαλείας που ελλόχευε εδώ και χρόνια. Η τραγωδία των Τεμπών ήταν αποτέλεσμα μίας προαναγγελθείσας και προδιαγεγραμμένης καταστροφής. Ουδείς είχε φροντίσει πάνω από μία δεκαετία να διαχειριστεί το ζήτημα. Όλες οι κυβερνήσεις από το 2000 και μετά έχουν μερτικό σε αυτό το έγκλημα. Η σημερινή κυβέρνηση που κυβερνά εδώ και 4 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ούτε τα αυτονόητα. Στη «βάρδια» της έγινε το κακό. Ας αναλάβει την ευθύνη λοιπόν… Περισσότερα

…………………………………………………………..

Σχετικά για το ΕΓΚΛΗΜΑ

«Είναι έγκλημα και δεν θα ξεχαστεί»: Η κραυγή μαθητών και νέων για την τραγωδία στα Τέμπη – Φωτογραφίες

Τραγωδία ΟΣΕ. Ρομά είχαν κόψει-(κλέψει) τα καλώδια στη γραμμή ανόδου, (vid) καταγγέλλει π. διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!

Χωρίς πολλά λόγια…(2 μικρά βίντεο) περί ευνομίας.

Παρέμβαση για το έγκλημα των τραίνων από τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη: “δεν θα ζητήσω ΟΥΤΕ ένα λεπτό αμοιβή. ΚΑΙ τα έξοδα δικά μου.” !!

Η γυφτογάγγραινα του ΟΣΕ που συμβάλει στη μη ασφαλή λειτουργία !! Θα γίνει κάτι με δαύτους ;;

Πολιτεία ώρα μηδέν

Έγκλημα ΟΣΕ. Ο Τσίπρας χασκογελάει στον τόπο της τραγωδίας (vid) !! 45εκ.€ πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Τετέλεσται Μητσοτάκη ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ !! Που έχεις και θράσος να πετάς ευθύνες σε άλλους !!

Έγκλημα ΟΣΕ. Εξώδικο που είχε σταλεί τους καθιστά όλους ποινικά υπεύθυνους !! Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η κυβέρνηση του Μητσοτάκη !!

Τραγωδία ΟΣΕ. Μια παραίτηση από τον Απρίλιο 2022, “δείχνει” όχι μόνο πολιτικές ευθύνες του υπουργού Καραμανλή που παραιτήθηκε !

Συνδικαλιστές ΟΣΕ πριν 1 μήνα !! “οι Κυβερνήσεις και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος”

ΟΣΕ. 30 χρόνια κωλυσιεργούν τον εκσυγχρονισμό κίνησης συρμών. Την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση !!

…………………………………………………………………………………………………………………………….