Πεντάγωνο: Η Ουκρανία πρέπει να πληρώσει για τα όπλα που της παρέχονται

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: ΑΠ.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει μόνη της για τα όπλα που της παρέχονται. Αυτό είπε η Σελέστ Βαλάντερ, βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας, σε ακρόαση στην Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής την Τρίτη.

Ο βουλευτής Μάικ Γκαρσία τόνισε ότι θα είχε μεγάλη διαφορά για τους Αμερικανούς φορολογούμενους εάν η Ουκρανία αρχίσει να αγοράζει όπλα η ίδια, αντί να τα λαμβάνει δωρεάν, αν και το Κίεβο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή δυσκολίες. Ο Wallander απάντησε σημειώνοντας ότι οι ουκρανικές αρχές μέχρι στιγμής «δεν έχουν κάνει σημαντικές αγορές από αμερικανικές [στρατιωτικές] εταιρείες».

«Δεν έχουν αυτή την κλίμακα ικανότητας στον προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να αποκτούν κάποια [στρατιωτικά] περιουσιακά στοιχεία. Είναι πολύ καλή ιδέα ότι πρέπει να τους κάνουμε να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις δικές τους αμυντικές δαπάνες και οτιδήποτε άλλο πρόκειται να κάνουμε για να τους υποστηρίξουμε». – είπε ο βοηθός υπουργός Άμυνας.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε νωρίτερα ότι οι αμερικανοί νομοθέτες ενέκριναν 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία πέρυσι.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………….