Ουκρανική προβοκάτσια στη Λευκορωσσία !! Επίθεση με UAV σε Α/Δ ;; !! Μινσκ και Μόσχα δεν δίνουν πληροφορίες !!

News TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντμίτρι Πεσκόφ. Φωτογραφία: Evgenia Novozhenina / Reuters

Αν η είδηση αληθεύει, τότε επιβεβαιώνονται τα σχέδια της Δύσης να προκαλέσει με προβοκάτσιες και να αναγκάσει την αντίδραση της Λευκορωσσίας , ώστε να βρεθούν οι δικαιολογίες για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ρωσσίας, δηλαδή την έναρξη του Γ’ Π.Π. !! Ήδη, η Πολωνία επιχειρεί πολλές προκλητικές κινήσεις, με κλείσιμο των συνόρων και ενίσχυση των δυνάμεων της στα ανατολικά, ενώ η Ουκρανία ναρκοθετεί και συσσωρεύει κι αυτή δυνάμεις στα βόρεια. Θυμίζει την “ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ένα σχέδιο ξαφνικής επίθεσης της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ναζιστικής Γερμανίας και Πολωνίας κατά της Ρωσίας αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. !!!

……………….

Πεσκόφ για την «επίθεση» σε ρωσσικά αεροσκάφη κοντά στο Μινσκ: Δεν έχουμε τίποτα να πούμε εδώ

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και τα τηλεγραφικά κανάλια σχετικά με την «επίθεση» στο αεροδρόμιο Machulishchi, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μινσκ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν έχουμε τίποτα να πούμε εδώ»,  είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την «επίθεση» της 26ης Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο κοντά στο Μινσκ, όπου, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, εδρεύουν τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη – 3 μαχητικά MiG-31K με υπερηχητικούς πυραύλους «Dagger» και ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) A-50.

Όπως σημείωσε ο ομιλητής του Κρεμλίνου, μιλάμε για το έδαφος της Λευκορωσίας.

«Η Λευκορωσία διέψευσε [τέτοιες αναφορές], δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε εδώ». τόνισε.

Το περιστατικό σε στρατηγική στρατιωτική εγκατάσταση στη Λευκορωσία αναφέρθηκε προηγουμένως από τα μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια τηλεγραφήματος. Σύμφωνα με αυτούς, τουλάχιστον δύο εκρήξεις έγιναν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ματσουλίστσι, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές ένα αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και εκχιονιστικά μηχανήματα. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές. Σύμφωνα με πηγές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ουκρανικών UAV, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν.

Η πύλη Politnavigator ανέφερε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν έξι drones, τέσσερα από αυτά καταρρίφθηκαν στο δρόμο προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ένα drone καταρρίφθηκε ήδη στον ουρανό πάνω από το αντικείμενο και τα θραύσματά του έπεσαν στον εξοπλισμό εξυπηρέτησης. Το τελευταίο ουκρανικό UAV κατάφερε ακόμα να ολοκληρώσει το έργο και έριξε εκρηκτικά σε αεροσκάφος της Λευκορωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η φωτιά από το οποίο εξαπλώθηκε στον ρωσικό εξοπλισμό.

Δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση με διάψευση ή επιβεβαίωση από το Μινσκ και τη Μόσχα.

…………………….

Σχετικό …

………………………………………………………………………………………………….