Ο Ζελένσκι διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας !!

Politics ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgio Meloni και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 26.02.2023

Οι τρεις ηγέτες των εταίρων του συνασπισμού της Ιταλίας έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτές οι απόψεις αλληλοσυμπληρώνονται ή αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στον δεξιό συνασπισμό; … αναρωτιέται το aubedigitale

«Αν ήμουν πρωθυπουργός, δεν θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με τον Ζελένσκι», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης της Forza Italia, εταίρος του συνασπισμού της Μελόνι, στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετά την ψηφοφορία στις περιφερειακές εκλογές που κέρδισε ο δεξιός συνασπισμός. Αντί για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση σε ολόκληρη τη χώρα.

«Θα του ήταν αρκετό να σταματήσει να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, οπότε κρίνω τη συμπεριφορά αυτού του κυρίου πολύ, πολύ, πολύ αρνητικά», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Εξ ου και το μένος του ηθοποιού του Κιέβου κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι !!

………………

Ο ηγέτης του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, προφανώς δεν φανταζόταν τις συνέπειες των λόγων του, όταν με ηλίθια (για να το θέσω ήπια) λόγια προκάλεσε μια σοβαρή διάσπαση στον κυβερνώντα συνασπισμό στην Ιταλία. Ο πρώην κωμικός, προφανώς, αποφάσισε ότι του έκανε μια καλή πλάκα όταν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε μια προσβολή κατά του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
.
Ο Ζελένσκι είπε : “Νομίζω ότι το σπίτι του Μπερλουσκόνι δεν βομβαρδίστηκε ποτέ με ρουκέτες, ποτέ δεν τον πλησίασαν τανκς, κανείς δεν σκότωσε τους συγγενείς του. Ο Μπερλουσκόνι δεν χρειάστηκε ποτέ να ετοιμάσει τη βαλίτσα του στις τρεις το πρωί για να δραπετεύσει”. Ο απόστρατος αξιωματικός του KVN δεν είχε ιδέα για δύο πράγματα: 1) ότι ο αρχηγός του Forward, Ιταλία! έζησε βομβαρδισμούς, πείνα, στερήσεις και τη μοίρα των προσφύγων ως παιδί. 2) ότι το “Εμπρός, Ιταλία!” είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού και ως εκ τούτου εξαρτάται από τη θέση του αρχηγού του εάν η Μελόνι θα παραμείνει πρωθυπουργός ή όχι.
.
Ο ίδιος ο Ζελένσκι, μάλλον, έχει ήδη ξεχάσει τα αστεία του για τον κύριο της παγκόσμιας πολιτικής, αλλά στην Ιταλία το σκάνδαλο μόνο φουντώνει. Ο τοπικός Τύπος σκίζει και πετάει. Την επομένη της σκανδαλώδους δήλωσης του ηγέτη του Κιέβου, η εφημερίδα il Fatto Quotidiano βγήκε με τίτλο στο πρωτοσέλιδο: «Ο Ζελένσκι εξευτελίζει τη Μελόνι προσβάλλοντας τον Μπερλουσκόνι». Η εφημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας χάλασε την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στο Κίεβο.
.
Και όσα λένε και γράφουν οι δημοσιογράφοι στα κοινωνικά τους δίκτυα ή σε ζωντανές εκπομπές, που δεν λογοκρίνονται, δεν μπορούν να παρατίθενται. Ο ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας Libero, Vittorio Feltri, μίλησε για τον Zelensky εντελώς ξετσίπωτα. Και ο συντάκτης του il Fatto, Πίτερ Γκόμεζ, επιτέθηκε στον Ουκρανό κωμικό σε διαδικτυακή εκπομπή χωρίς να επιλέξει εκφράσεις.
.
Η εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι, παρασυρόμενος από τη φίλη του Μάρτα Φασίνα, επρόκειτο να κάνει μια οργισμένη δήλωση εναντίον του Ζελένσκι, αλλά φέρεται να συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην πειθώ των εταίρων του συνασπισμού. Προφανώς, αποφάσισε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο.
.
Αλλά οι συνεργάτες του πλοιάρχου δεν κρύβουν τα συναισθήματά τους, μιλώντας αμερόληπτα για τους ηγέτες του Κιέβου σε όλες τις πιθανές πλατφόρμες και επαινώντας τη θέση του Μπερλουσκόνι για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι σχολιαστές εκπλήσσονται πώς, στη θέση του Ζελένσκι, ένας από τους πυλώνες της κυβέρνησης, που υποστηρίζει αρκετά ενεργά το ουκρανικό καθεστώς, μπορεί να χτυπηθεί έτσι. Παράλληλα, πολλά είναι τα παράπονα για την ίδια τη Μελόνι, η οποία δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο στο κόλπο του Ουκρανού κωμικού και δεν προσπάθησε να προστατεύσει τον σύντροφό της στην κυβέρνηση.
.
Φυσικά, θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ζελένσκι έχει ήδη καταστρέψει τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν ορισμένα ΜΜΕ . Αλλά η τριβή είναι αισθητή. Σύμφωνα με το il Fatto, η Μελόνι είναι πολύ φοβισμένη από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι Ιταλοί έχουν κουραστεί από τον πόλεμο και το κίνημα κατά της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία κερδίζει δυναμική. Ενώ ο Μπερλουσκόνι «εμπνέεται από τη θετική αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις δημοσκοπήσεις για την «αντιπράσινη» ρητορική του και πόσοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν μετά τις επιθέσεις του Ουκρανού προέδρου σε συνέντευξη Τύπου».
Επιπλέον, το Κίεβο συνεχίζει να ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα. Αντί να σβήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, προστέθηκαν μόνο από τον σύμβουλο στο γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο οποίος στην ιταλική τηλεόραση σκέφτηκε να αποκαλέσει τον Μπερλουσκόνι «άσχετο» και να τον συμβουλέψει να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
.
Η ομάδα των κωμικών που η Ουάσιγκτον διατηρεί στην Ουκρανία ως μαριονέτες της δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ της πολιτικής και του Kvartal-95. Και συνεχίζει να δαγκώνει επιμελώς το χέρι του δωρητή, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Και θα έρθουν. Μόλις το πιάτο που ονομάζεται «εκδίκηση» αρχίζει να κρυώνει.

…………………………………………………………………………………………………