Ο Λαβρόφ μεταβαίνει στο Μπακού για να συζητήσει την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Φωτογραφία: Alexey Kudenko/RIA Novosti

Ο Λαβρόφ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης (27-28 Φεβρουαρίου) θα συζητήσει την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών στο Μπακού

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συζητήσει στο Μπακού την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό ανακοίνωσε στις 22 Φεβρουαρίου, σε ενημέρωση για δημοσιογράφους, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλάμε για τα έγγραφα που υπέγραψαν οι Vladimir Putin , Nikol Pashinyan και Ilham Aliyev με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020, 11 Ιανουαρίου και 26 Νοεμβρίου 2021, καθώς και 31 Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης (27-28 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ , καθώς και συνομιλίες με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ .

Ο Λαβρόφ θα μιλήσει επίσης στην ολομέλεια του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν.

Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την πρώτη επέτειο της υπογραφής στις 22 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους της Διακήρυξης για τη συμμαχική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη διευθέτηση της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε για την προετοιμασία της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στο Μπακού την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή

…………………………..
…………………………………………………………………………………………………