Έλενα Ξυδιά. “Ιπτάμενη πεταλούδα” στα Τέμπη, “κύκνος στη λίμνη” της Καστοριάς, παίζοντας πιάνο !!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Η μουσική είναι ένα θείο πράγμα. Είναι μια τεράστια δύναμη που διαμορφώνει τον κόσμο.” Βαγγέλης Παπαθανασίου

Η Έλενα Ξυδιά γνωστή και ως ιπτάμενη πιανίστρια, καθώς είναι η μοναδική στον κόσμο που έπαιξε πιάνο αιωρούμενη πάνω από την κοιλάδα των Τεμπών σαν μια “ιπτάμενη πεταλούδα” , έγινε “κύκνος” σε μια νέα δημιουργία του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και βρέθηκε στην μέση της λίμνης της Καστοριάς σε μια πλατφόρμα που επιπλέει, φέρνοντας μια από τις πιο απρόσμενες εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ σε λίμνη.

Το πιάνο μεταφέρθηκε με ειδική πλωτή πλατφόρμα μέχρι τη μέση της λίμνης, ενώ η Έλενα μετέβη εκεί με βάρκα και ξεκίνησε να χαϊδεύει τα πλήκτρα, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα στο όμορφο φυσικό τοπίο της Καστοριάς.

To event δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Καστοριάς και έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία της Έλενας Ξυδιά με τον Δήμο Καστοριάς. Εύγε !!

“Κύκνος” στη λίμνη της Καστοριάς !

“ιπτάμενη πεταλούδα” στα Τέμπη

Ένα μουσικό video αφιέρωμα στη μνήμη του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κινηματογραφημένο στον τόπο του τη Θεσσαλία, στη σκιά του Ολύμπου εκεί που μπορείς πραγματικά να νιώσεις τα λόγια του…

“Η μουσική είναι ένα θείο πράγμα. Είναι μια τεράστια δύναμη που διαμορφώνει τον κόσμο.” Βαγγέλης Παπαθανασίου

………………………………………………………………………………………………..