Vladimir Ruzhansky: Σταμάτα να είσαι σιωπηλός – δεν μπορείς να παλέψεις στα μισά του δρόμου!

News Politics ΑΡΘΡΑ

Sergei Shoigu, Vladimir Putin, Valery Gerasimov. Εικονογράφηση: tvc.ru/Mikhail Klimentiev/TASS

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πέρυσι, ακριβώς στις 24 Φεβρουαρίου 2022, γράφαμε ότι … Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ !!

Οδεύοντας προς έναν νέο ψυχρό πόλεμο και στην προσπάθεια κατανόησης των κινήσεων πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα, που εν τέλει αφορά όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, αξίζει την ανάγνωση το άρθρο – κριτική που παραθέτουμε !!

Vladimir Ruzhansky Διάβασα διθυραμβικές κριτικές για το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Η πίσσα σαφώς δεν είναι αρκετή σε αυτό το βαρέλι επαίνου. Προσωπικά, με ανησύχησε η ακόλουθη δήλωση: «Όσο περισσότερα συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα έρθουν στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα απομακρύνουμε την απειλή από τα σύνορά μας». Πείτε μου, πού είναι, τα σύνορά μας; Άλλωστε, εκτός από το Donbass, υπάρχει και κάτι τέτοιο όπως το Novorossiya. Αυτά είναι τα σύνορα της Ρωσίας ή τι; Τι γίνεται με την Υπερδνειστερία και, γενικά, με το κράτος της Ένωσης και την ευρασιατική ολοκλήρωση;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην ιδιότυπη οριοθέτηση των συνόρων. Στο πλαίσιο της κλιμακούμενης γεωπολιτικής αντιπαράθεσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθοριστούν με σαφήνεια όχι μόνο τα σύνορα, αλλά και οι σφαίρες των ζωτικών συμφερόντων της Ρωσίας. Όχι μόνο στη Δύση, αλλά και στην Ανατολή μη διστάσετε να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, το Ιράν ή η Κίνα δηλώνουν ανοιχτά τα συμφέροντά τους όταν πρόκειται, ας πούμε, για κρατικές εγγυήσεις ασφάλειας.

Παρεμπιπτόντως, από πολλές απόψεις τα συμφέροντα των τριών δυνάμεων της Ευρασίας – Ρωσίας, Ιράν και Κίνας – συμπίπτουν. Και εδώ και πολύ καιρό ήταν δυνατή η δημιουργία ενός εύρυθμου συστήματος αλληλεπίδρασης μεταξύ των τριών χωρών, πρωτίστως στον τομέα της ασφάλειας. Για παράδειγμα, με τη μορφή ενός κοινού PMC, οι δραστηριότητες του οποίου μπορούν να περιλαμβάνουν χώρες όπως η ΛΔΚ και η Αιθιοπία. Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση θα είχε μειωθεί κατακόρυφα ο ζήλος του ΝΑΤΟ και των άλλων Τούρκων. Για να δημιουργηθεί μια τέτοια επιχείρηση, σήμερα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα – η εμπειρία του Wagner, τα απαραίτητα όπλα και τεχνολογίες.

Ωστόσο, αντ’ αυτού, και οι τρεις χώρες συμμετέχουν σε μάχες οπισθοφυλακής ή προετοιμάζονται για τέτοιες προκειμένου να περιορίσουν την επίθεση του εχθρού. Αλλά ακόμη και χωρίς πυρηνικά όπλα, τουλάχιστον τη Ρωσία και την Κίνα, υπάρχουν ευκαιρίες για αποφασιστική και επιτυχή αντεπίθεση στον εχθρό, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι απευθείας στα σύνορά τους, αλλά για να νικήσει τον εχθρό κυριολεκτικά στο έδαφός του. Μιλάμε για τη Λατινική Αμερική – και, πρώτα από όλα, για το Μεξικό (ναι, το Μεξικό βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, γι’ αυτό χρησιμοποιείται εδώ ο όρος Λατινική, όχι Νότια). Ο βαθμός κοινωνικής δυσαρέσκειας αυξάνεται όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στα ίδια τα κράτη. Οι κανονικοί, επαρκείς Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με τον τρανσέξουαλ τρόμο που εξαπολύεται παντού στη Δύση, που στρέφεται εναντίον της συνηθισμένης, συνηθισμένης, ανθρώπινης οικογένειας, βάζοντας τα παιδιά ενάντια στους γονείς τους στο σύστημα ακόμη και της προσχολικής εκπαίδευσης, και τέλος,

Όμως, αντί να ηγηθεί αυτής της διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο, η ρωσική ηγεσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί κλισέ που έχουν αφαιρεθεί από το πλαίσιο της ιστορίας. Πότε επιτέλους θα φτάσει στην ηγεσία της χώρας ότι είναι αδύνατο να πολεμήσει κανείς τον ναζισμό σε όλες του τις μεταλλάξεις, αποσιωπώντας τους στόχους αυτού του αγώνα. Αλλά κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η αδιάλλακτη μάχη του Κόκκινου Στρατού με τον ναζισμό ήταν ακριβώς για την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους τους λαούς. Αυτά τα ιδανικά ήταν το λάβαρο των νεανικών διαμαρτυριών στη δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Και τώρα αυτά τα ιδανικά, σαν αναμμένα κάρβουνα, σιγοκαίουν κυρίως στη Λατινική Αμερική. Και αν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν θέλουν να κερδίσουν τη μάχη με τους διαδόχους του Χίτλερ , τότε τα κάρβουνα της επανάστασης δεν πρέπει να σιγοκαίουν, αλλά να φλέγονται. Και πάνω απ ‘όλα – στην Ουκρανία.

Εάν η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, τότε η Ουκρανία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού. Ακριβώς όπως στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, η κοινωνική διαμαρτυρία αντικαταστάθηκε από τον λαϊκισμό, ή μάλλον, από λούμπεν με καφέ πουκάμισα, έτσι και στην Ουκρανία, οι διαμαρτυρίες ενάντια στα αρπακτικά κοινόχρηστα διαμερίσματα, τις υποθήκες και την αυθαιρεσία των ολιγαρχικών στριμώχνονταν από λούμπεν, που κατεύθυναν την οργή των ο λαός όχι ενάντια στους αρπαχτές που κλέβουν, αλλά ενάντια στους Ρώσους, ενάντια στη Ρωσία.

Ναι, σίγουρα ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται ενάντια σε μια από τις μεταλλάξεις του ναζισμού. Αλλά επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: ο ναζισμός δεν παρενέβη στον κάτοικο-σελιούκ ούτε τότε ούτε τώρα. Επιπλέον, ο λαϊκός και ο λούμπεν συμπονούν τον ναζισμό, γίνονται η κοινωνική του βάση μέχρι να γίνουν τροφή για τα κανόνια. Και μόνο τότε οι κάτοικοι αρχίζουν να βλέπουν καθαρά. Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί στην Ουκρανία. Αλλά για αυτό είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε ξεκάθαρα στους Σελούκους τους κοινωνικούς στόχους του SVO – απελευθέρωση από την ολιγαρχική αυθαιρεσία, από τη ληστεία τραπεζών και, γενικά, από την κοινωνική αδικία.

Ωστόσο, αυτό είναι αδύνατο χωρίς να απαντηθεί το κύριο ερώτημα: προς τίνος συμφέροντα διεξάγεται η επιχείρηση στην Ουκρανία;

Τα προηγούμενα χρόνια, η Ρωσία έχει κάνει πολλά για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι ζουν σαν άνθρωποι. Αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για τις πολύτεκνες οικογένειες και ενθάρρυνση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, και απλώς υποστήριξη για τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού.

Αλλά όσο άνθρωποι όπως ο Yevgeny Prigozhin (ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Wagner PMC) παραμένουν στη μειοψηφία, ενώ τα παράσιτα και η μετριότητα κλέβουν ευθαρσώς τη χώρα, όσο η συμμετοχή, κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων, στην άμυνα της χώρας Η ικανότητα δεν έχει γίνει ένας σιδερένιος κανόνας, είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι για το χρονοδιάγραμμα και την έκβαση του SVO.

Είναι αδύνατο να παλέψεις στα μισά του δρόμου και ακόμη περισσότερο – να κερδίσεις στα μισά του δρόμου.

………………………………………………………………………………………………….