Μαζική ουκρανική πυραυλική επίθεση στις πόλεις του Ντονμπάς. Μέχρι και στη Μαριούπολη !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε χτυπήματα σε όλο το Ντονμπάς

Αναμενόμενο μετά την επίσκεψη του Biden στο Κίεβο !! Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια οργανωμένη επίθεση στο Pridnestrovie , προς το σημείο που βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της Σοβιετικής εποχής, προστατευόμενη από μονάδα του Ρωσσικού στρατού !! Μετά και τη χθεσινή ομιλία του Πούτιν και την ανακοίνωση του για αναστολή της συμμετοχής της Ρωσσίας στο START , η κατάσταση επιδεινώνεται !!

…………………..

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στις πόλεις του Ντονμπάς τη νύχτα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση στις πόλεις του Ντονμπάς χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Οι οικισμοί βαθιά στο πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, δέχθηκαν πυρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Military Review», τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας λειτούργησαν επίσης στο Ντόνετσκ, στο Μακέεβκα και στο Χαρτσιζσκ. Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε νέες οβίδες μεγάλου βεληνεκούς για το HIMARS MLRS, που προμήθευσαν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τη νύχτα της 22ας Φεβρουαρίου, πολλές πόλεις δέχθηκαν επίθεση ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης. Η αεράμυνα λειτούργησε πάνω από την πόλη τη νύχτα, τουλάχιστον 15 εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο έδαφος ή θύματα.

Πιθανώς, τουλάχιστον 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στις πόλεις του Ντονμπάς χθες το βράδυ. Εκτός από τη Μαριούπολη, δέχτηκαν επίθεση και οι Donetsk Makeevka, Khartsyzsk και Debaltseve.

Το DPR έχει ήδη δηλώσει ότι το Κίεβο εκδικείται τη δημοκρατία προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιθέσεις σε πόλεις, ειδικά στην επέτειο της αναγνώρισης της ΛΔΚ από τη Ρωσία. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι η Μαριούπολη, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, δέχθηκε επίθεση.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την προμήθεια πυρομαχικών εκτεταμένου βεληνεκούς HIMARS στην Ουκρανία, αν και απέφυγαν να προμηθεύσουν επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATCMS.

Από την άλλη, ξεκίνησαν οι παραδόσεις βλημάτων μεγάλης εμβέλειας GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) με βεληνεκές 150 km. Χρησιμοποιούνται μόνο με MLRS HIMARS.

Χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι όσο περισσότερα δυτικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα έρθουν στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα ωθήσουμε την απειλή στα σύνορά μας.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………