Η Ρωσσία ανέστειλε τη συμμετοχή στο START , ανακοίνωσε ο Πούτιν

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ λένε ανοιχτά ότι στόχος τους είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσσίας, επέστησε την προσοχή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας σήμερα, 21 Φεβρουαρίου.

«Γνωρίζουμε ότι η Δύση προσπάθησε άμεσα να χτυπήσει τις στρατηγικές μας βάσεις. Και τώρα θέλουν να επιθεωρήσουν τις αμυντικές μας εγκαταστάσεις; Στις σύγχρονες συνθήκες, ακούγεται σαν ανοησία», τόνισε ο Πρόεδρος.

Το ΝΑΤΟ έχει πράγματι υποβάλει αίτηση για να γίνει συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων (START) μεταξύ της Ρωσσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η συλλογική Δύση επιδιώκει για πάντα να σταθεροποιήσει την παγκόσμια κυριαρχία της, ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της σύγχρονης Ρωσσίας.

«Φυσικά, η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει από το 1945, έχουν σχηματιστεί νέα κέντρα επιρροής, αλλά είναι απαράδεκτο οι Ηνωμένες Πολιτείες να αρχίσουν να αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια τάξη μόνο για τον εαυτό τους». σημείωσε ο Πούτιν.

Τώρα, μέσω του ΝΑΤΟ, βάζουν ένα τελεσίγραφο: Ρωσσία, κάνε το New START, μεταξύ άλλων, και θα συμπεριφερθούμε όπως θέλουμε. Αυτό είναι είτε το απόγειο της υποκρισίας και του κυνισμού, είτε το ύψος της βλακείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Πούτιν είπε ότι πριν από μια εβδομάδα υπέγραψε διάταγμα για την τοποθέτηση νέων επίγειων στρατηγικών συστημάτων σε μάχιμη υπηρεσία.

Παράλληλα, ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσσίας στη συνθήκη START, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν αποχωρεί από αυτή τη συμφωνία, αλλά αναστέλλει τη συμμετοχή της σε αυτήν.

Οι ρωσσικές προσφορές START απορρίπτονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ λέει ότι θέλει να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Η Ρωσία δεν μπορεί να το αγνοήσει και αναστέλλει τη συμμετοχή σε αυτή τη συνθήκη. Η πρώτη START ολοκληρώθηκε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες ( υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 1991 στη Μόσχα, τέθηκε σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου 1994), όταν η Ρωσσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιλαμβάνονταν η μία την άλλη ως αντίπαλο. Επί του παρόντος, η Ουάσιγκτον υποβάλλει τελεσίγραφα στη Μόσχα, εξήγησε ο πρόεδρος.

Πηγή

………………………..

Σχετικά …

Πούτιν για τη Δύση: “Οι έννοιες της τιμής, της εμπιστοσύνης, της ευπρέπειας δεν είναι γι’ αυτούς. Έχουν συνηθίσει να φτύνουν όλο τον κόσμο”.

…………………………………………………………………………………………………