Η Κίνα απαντά στις δηλώσεις των ΗΠΑ για στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας - RIA Novosti, 1920, 20.02.2023

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τις ΗΠΑ να σταματήσουν να διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική βοήθεια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η Κίνα προμηθεύουν όπλα στην ουκρανική σύγκρουση και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση και να μεταθέτει την ευθύνη σε άλλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε ενημέρωση τη Δευτέρα.
.
“Τα όπλα στο πεδίο της μάχης παρέχονται συνεχώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι από την Κίνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν εντολές και εντολές στην Κίνα, επίσης δεν θα δεχτούμε ποτέ οδηγίες, ακόμη και απειλές και πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη Ρωσία. Κινεζικές σχέσεις Η πολιτική της Κίνας στο ουκρανικό ζήτημα περιορίζεται σε μία φράση: προώθηση της συμφιλίωσης και διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων», είπε ο διπλωμάτης.
.
Σημείωσε ότι τελικά είναι σαφές σε όλη τη διεθνή κοινότητα ποιος καλεί σε διάλογο για χάρη της ειρήνης και ποιος ρίχνει λάδι στη φωτιά και προκαλεί αντιπαράθεση.
.
«Προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανεξετάσουν σοβαρά τις ενέργειες και τις πράξεις τους, να λάβουν πιο πρακτικά μέτρα για να εκτονώσουν την κατάσταση και να διευκολύνουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να σταματήσουν να μεταθέτουν ευθύνες και να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες», πρόσθεσε.
.
Ο Wang Wenbin τόνισε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται σταθερά στο πλευρό του διαλόγου και της ειρήνης και θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο συμβάλλοντας στην εκτόνωση της κατάστασης.
.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο «θανατηφόρου» στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία , εξηγώντας ότι θα μπορούσε να είναι τόσο όπλα όσο και πυρομαχικά. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιωτικές κινεζικές εταιρείες παρείχαν στη Ρωσία μέγιστη «μη θανατηφόρα» υποστήριξη.
.

………………………………………………………………………………………………………………..