40 ουκρανικές ρουκέτες στην πόλη Ντόνετσκ σε 2 λεπτά. Έπληξαν και το αθλητικό συγκρότημα Olimpiysky. 10 πολίτες τραυματίστηκαν (vid)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες Κιέβου και Βοροσιλόφσκι του Ντόνετσκ, εκτοξεύοντας 40 οβίδες σε δύο λεπτά, ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της ΛΔΔ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου στο Κίεβο (JCCC) .

«Καταγράφηκαν πυρά από τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση: 15:10 – Lastochkino – Donetsk (περιοχή Κιέβου): 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το MLRS· 15:12 – Lastochkino – Donetsk (περιοχή Voroshilovsky): 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το MLRS», αναφέρεται στην ανακοίνωση στη δημοσίευση στο κανάλι Telegram .
.
Όπως διευκρίνισε ο ανταποκριτής του RIA Novosti, οι ρουκέτες έπεσαν, μεταξύ άλλων στην περιοχή της Σκεπαστής Αγοράς στο κέντρο της πόλης. Σε ένα από τα κτίρια ξέσπασε φωτιά. Επιπλέον, πολλά θραύσματα χτύπησαν ένα αυτοκίνητο που κινούνταν κατά μήκος της οδού Άρτεμ. Ο οδηγός τραυματίστηκε και του παρέχεται οι πρώτες βοήθειες.
Η κατάσταση στο Ντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 19/02/2023

Δύο δρομολόγια τρόλεϊ σταμάτησαν στο Ντόνετσκ

.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος του Ντόνετσκ Alexei Kulemzin , αναφερόμενος σε αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε επίσης “αφίξεις” κοντά στην αγορά. Επιπλέον, μια περιοχή πάρκου, το κτίριο της εισαγγελίας και η βιβλιοθήκη Krupskaya στην περιοχή Voroshilovsky δέχθηκαν πυρά. Ζημιές υπέστησαν επίσης το σχολείο Altair και τα κτίρια κατοικιών στη λεωφόρο Pushkin και στην οδό Chelyuskintsev.
Αργότερα, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν τον ξενώνα και τις εξέδρες του αθλητικού συγκροτήματος Olimpiysky. Ένα από τα όστρακα βρέθηκε κάτω από τα θεμέλια του γυμνασίου.
.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δέκα άτομα.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του RIA Novosti, οι ήχοι των κανονιοβολισμών του πυροβολικού ακούγονται στο Ντόνετσκ όλη την ημέρα.

………………………………………………………………………………………………….