Πρόκληση με διαρροή ραδιενέργειας ετοιμάζει το Κίεβο !! Αποκάλυψη λεπτομερειών από το ΥΠΑΜ της Ρωσσίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια πρόκληση σε μια από τις επικίνδυνες για τη ραδιενέργεια εγκαταστάσεις, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας .
.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ουκρανικές αρχές θέλουν να πραγματοποιήσουν τοπική μόλυνση της περιοχής την παραμονή της έναρξης της 11ης έκτακτης έκτακτης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ .
.
«Σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι δήθεν προκάλεσαν αδιάκριτα πλήγματα σε επικίνδυνα για τη ραδιενέργεια αντικείμενα στην Ουκρανία, τα οποία οδήγησαν σε διαρροή ραδιενεργών ουσιών και μόλυνση της περιοχής», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.
.
Διευκρινίζεται ότι για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, πολλά κοντέινερ με ραδιενεργές ουσίες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από το έδαφος μιας από τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα χρησιμοποιηθούν για να οργανώσουν μια τοπική μόλυνση της περιοχής στην περιοχή ενός από τα επικίνδυνα για την ακτινοβολία αντικείμενα που ελέγχονται από το Κίεβο.
.
Την Τρίτη, το Ρωσικό Διυπηρεσιακό Αρχηγείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Αντίδρασης δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, προετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση εντός και γύρω από το Τσερνόμπιλ . Στόχος της είναι να κατηγορήσει τη Μόσχα για υποτιθέμενη «κατάφωρη παραβίαση» της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια την παραμονή της ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ . Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να αναφερθεί ότι λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, προκλήθηκε ραδιενεργή μόλυνση του εδάφους της Ουκρανίας .
.
Διευκρινίζεται ότι η πρακτική εφαρμογή της πρόκλησης ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου 2023. Στη συνέχεια, το Κίεβο ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών 66 χιλιάδες σετ ειδικών προστατευτικών ενδυμάτων, 20 εκατομμύρια προσωπικές μάσκες αερίων, καθώς και συσκευές χημικής αναγνώρισης, δοσίμετρα και ένα ευρύ φάσμα αντιδότων.
.

…………………………………………………………………………………………………………………..