Η ΕΘΕΑΣ αγροτών καλεί τα κόμματα να λύσουν με νόμο τη γάγγραινα των funds

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρά προβλήματα σε αγρότες και συνεταιρισμούς αναμένεται πως θα δημιουργήσει απόφαση του Αρείου Πάγου που ανάβει το πράσινο φως για τους πλειστηριασμούς συνεταιρισμών, αναφέρει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

εθεασ_2_2_3
Η ΕΘΕΑΣ διερωτάται αν «ήταν άραγε τόσο επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη της χώρας και την κοινωνική και παραγωγική ηρεμία να δημοσιευθεί η απόφαση και να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί;», σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή στοχεύει αποκλειστικά στην κερδοσκοπία εις βάρος της ανάπτυξης της υπαίθρου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ έχει ως εξής:

«Ακατανόητη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε χθες, Πέμπτη (16/02) την υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφασή της με την οποία κατά πλειοψηφία (56-9) τάχθηκε με τις θέσεις των funds.

Η ΕΘΕΑΣ κρίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε αγρότες και συνεταιρισμούς, αφού περιουσίες και κόποι δεκαετιών έχουν μεταφερθεί σε υποπολλαπλάσιες τιμές. Οι διαχειριστές των funds δεν επιθυμούν την παραγωγική αξιοποίηση αυτών των ακινήτων, αλλά τον εκβιασμό παραγωγών και συνεταιρισμών με μοναδικό στόχο την κερδοσκοπία.

Είναι ακατανόητο, την στιγμή που απλοί πολίτες, αγρότες και συνεταιρισμοί ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών για να ολοκληρωθεί μια δικαστική απόφαση, ο Άρειος Πάγος μέσα σε επτά ημέρες από τη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών να γνωστοποιεί την απόφασή της, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην ταχύτητα δημοσίευσής της.

Ήταν άραγε τόσο επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη της χώρας και την κοινωνική και παραγωγική ηρεμία να δημοσιευθεί η απόφαση και να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί;

Δέκα χρόνια μετά τη δημοσιονομική κρίση και τα μνημόνια που οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή αγρότες και συνεταιρισμούς και η υπαγωγή τους με επαχθείς όρους στα funds είναι δυνατόν να αποτελεί το πλαίσιο της διευθέτησης διαφορών παραγωγικών συνεταιρισμών και αγροτών;

Όταν αγνοείται η κοινωνική και παραγωγική ηρεμία σημαίνει ότι προτεραιότητα αποτέλεσε η τυπική εφαρμογή δυσμενών όρων που εξυπηρετεί μόνο ένα στόχο, την κερδοσκοπία. Δεν ασχολούμαστε με τις λίγες περιπτώσεις κακοπληρωτών, οι οποίοι οφείλουν τεράστια ποσά και βρίσκουν τους κατάλληλους δρόμους για να προστατευθούν. Εμάς, μας ενδιαφέρουν οι χιλιάδες αγρότες και συνεταιρισμοί που αγωνιούν να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους για την περαιτέρω ανάπτυξή τους και τη στήριξη της υπαίθρου. Η λύση δεν μπορεί να είναι παρά νομοθετική.

Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν αυτήν την πρωτοβουλία πριν να είναι αργά. Η ΕΘΕΑΣ συστρατεύεται με τους άλλους κοινωνικούς, οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς με σκοπό την προστασία των συμφερόντων τους».

Πηγή

……………………………………..

Σχετικά …

Οι ΝεοΔημοκράτες εργολάβοι των “κόκκινων δανείων” !! Εκτός από τον Πάτση, ποιός θυμάται τα παιδιά του Σιούφα ;;

ΝΔ Οικονόμου: Το 2022 έγιναν περίπου 3.000 πλειστηριασμοί. Είδατε να ξεσηκωθεί ο κόσμος;;

Δικαστές Άρειου Πάγου: «Δεν θα επιβραβεύσουμε τους κακοπληρωτές!» (Οι μισθοί των δικαστών είναι ίσοι των βουλευτών)

Χειρότερος κι από τον σεισμό της Τουρκίας ο Άρειος Πάγος !! Τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών από τα funds…

Αστραπιαία καθαρογραφή της απόφασης του Αρείου Πάγου υπέρ των funds !! Δείτε την

Τράπεζες και funds, σαν λυσσασμένα σκυλιά ορμούν να ξεσκίσουν τους Έλληνες … Δεν περίμεναν καν την απόφαση του Αρείου Πάγου !!

Το ΕΓΚΛΗΜΑ. Οι τράπεζες, τα funds και η συνέργεια των κομμάτων της Βουλής υπέρ τους

………………………………………………………………………………………………….