Ο Ποροσένκο κάλεσε την Ευρώπη να κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ για τη Ρωσσία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ποροσένκο κάλεσε την Ευρώπη να κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ για τη ΡωσίαΟ πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο πρότεινε να αποκλειστεί η μεταφορά ρωσικών φορτίων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ . Επιπλέον, προτείνει να αποκλειστεί ο νότιος κλάδος του πετρελαιαγωγού Druzhba.

“Η Διώρυγα του Σουέζ θα πρέπει επίσης να είναι κλειστή για ρωσικό φορτίο. Αυτό θα προσθέσει άλλες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να φτάσει το δεξαμενόπλοιο από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας στην Ινδία και την Κίνα, σημαντικούς καταναλωτές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου . Όσο μακρύτερες αυτές οι διαδρομές, τόσο μεγαλύτερη η το κόστος μεταφοράς, τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια της Ρωσίας… Είναι επίσης απαραίτητο να κλείσει ο νότιος κλάδος του πετρελαιαγωγού Druzhba, ο οποίος έχει μεγάλη σημασία για τη Μόσχα», αναφέρει το RIA Novosti σε άρθρο του Poroshenko που γράφτηκε για την αμερικανική έκδοση του Newsweek. .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι «έτοιμη να δεχτεί απώλειες εσόδων» όταν κλείσει ο νότιος κλάδος του πετρελαιαγωγού Druzhba που διέρχεται από το ουκρανικό έδαφος.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος κάλεσε άλλες χώρες να σταματήσουν τις δραστηριότητες του υποτιθέμενου σκιώδους στόλου δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, καθώς και να περιορίσουν την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία και να προμηθεύσουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο πιστεύει ότι εάν όλες αυτές οι προτάσεις συμπεριληφθούν στα νέα πακέτα κυρώσεων της ΕΕ , τότε θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023.

Σημειώστε ότι η Διώρυγα του Σουέζ βρίσκεται στην Αίγυπτο, επομένως δεν είναι απολύτως σαφές τι σχέση έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτήν.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ίδια η Ουκρανία δεν εμποδίζει τη διέλευση πετρελαίου μέσω του νότιου κλάδου του πετρελαιαγωγού Druzhba , μέσω του οποίου εισέρχεται ρωσικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, στην Ουγγαρία.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ δεν επέβαλε εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω αγωγών, ισχύει για τις θαλάσσιες προμήθειες πετρελαίου.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………