Ρωσσική πρεσβεία στις ΗΠΑ: αποδείξτε ότι δεν εμπλέκεστε στην υπονόμευση των «Nord Streams»

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 16.02.2023
© AP Photo / Susan Walsh Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
Η Ρωσσία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις δολιοφθορές στο Nord Stream για τις 22 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να σιωπήσουν για την κατάσταση με την επίθεση στο Nord Stream, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενο σχόλιο του γραμματέα Τύπου του διπλωματικού τμήματος, Ιγκόρ Γκιρένκο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν συμφωνεί με τις κατηγορίες για υπονόμευση των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream. Η διερεύνηση της πιθανής δολιοφθοράς, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να γίνει από τις χώρες στη δικαιοδοσία των οποίων συνέβη.

«Η ρωσική πλευρά δεν θα επιτρέψει να «συσκοτιστεί» η κατάσταση με την υπονόμευση κρίσιμων ενεργειακών υποδομών, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι τίποτα δεν είναι γνωστό για τις λίγες μη εκραγείς γομώσεις που προφανώς παρέμειναν στον βυθό», τόνισε ο Γκιρένκο.

Επισήμανε ότι η “ασυγκράτητη αντίδραση” του Price ήρθε σε μια “αρκετά λογική” ερώτηση από δημοσιογράφους σχετικά με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών στην αναζήτηση όσων είναι υπεύθυνοι για την υπονόμευση της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα .

Επιπλέον, ο διπλωμάτης τόνισε ότι η πρεσβεία χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, που απαιτεί συνολική και ανεξάρτητη έρευνα. Πρότεινε επίσης στις αμερικανικές αρχές να περάσουν από τις κατηγορίες κατά της Μόσχας στην υπόθεση προκειμένου «τουλάχιστον να προσπαθήσουν να αποδείξουν τη δική τους αθωότητα» σε ό,τι συνέβη.

Πηγή

…………………………………..

Σχετικά για NORD STREAMS

………………………………………………………………………………………………..