Διαστημικά αντικείμενα υποστήριξης μαχών στην Ουκρανία θα γίνουν στόχοι της Ρωσσίας !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας - RIA Novosti, 1920, 16/02/2023
© RIA Novosti / Maria Devakhina Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Φωτογραφία αρχείου
Το Ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών επέτρεψε χτυπήματα σε αντικείμενα στο διάστημα που χρησιμοποιούνται για μάχες στην Ουκρανία
Τα διαστημικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς στην Ουκρανία μπορούν να γίνουν νόμιμος στόχος για ένα ρωσικό αντίποινα, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του Υπουργείου Εξωτερικών Konstantin Vorontsov σε στρογγυλή τράπεζα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σχετικά με τον κίνδυνο της στρατιωτικοποίησης. του χώρου.
.
«Τέτοιες δραστηριότητες συνιστούν έμμεση συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις, εννοούμε ότι μια τέτοια οιονεί πολιτική διαστημική υποδομή μπορεί να είναι νόμιμος στόχος για αντίποινα», τόνισε.

Η Ουκρανία κατήγγειλε τη συμφωνία με τη Ρωσία για την εξερεύνηση του διαστήματος

.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η χρήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους εξαρτημάτων πολιτικής υποδομής στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών, για στρατιωτικούς σκοπούς είναι μια επικίνδυνη τάση που εμφανίστηκε μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σημείωσε ότι η χρήση πολιτικών δορυφόρων για προκλητικούς σκοπούς εγείρει ερωτήματα, δεδομένης της εγκυρότητας της Συνθήκης του 1967 για το διάστημα . – Περίπου εκδ.).
.
Επιπλέον, οι κίνδυνοι μετατροπής του διαστήματος σε εφαλτήριο επιθετικότητας και πολέμου έχουν πρόσφατα αυξηθεί σημαντικά. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν μέτρα για την ανάπτυξη όπλων και τη χρήση του διαστήματος για πολεμικές επιχειρήσεις όχι μόνο για αμυντικούς σκοπούς, πρόσθεσε ο Vorontsov.

Ο Πούτιν υπογράφει νόμο για τη διαστημική συνθήκη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο Αντρέι Μπελούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Αναθεώρησης της NPT , είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία για να εφαρμόσουν σχέδια στη στρατιωτική διαστημική σφαίρα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης όπλων στο διάστημα.
.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της αρνούνται επί 15 χρόνια να εμπλακούν σε διάλογο με τη Μόσχα για νομικά δεσμευτικές συμφωνίες για να αποτρέψουν μια κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα μιλάει από μόνο του.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα ρωσικό ψήφισμα σχετικά με το να μην είναι ο πρώτος που θα τοποθετήσει όπλα στο διάστημα. 122 χώρες ψήφισαν υπέρ του εγγράφου, 50 ψήφισαν κατά και άλλες τέσσερις απείχαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία στο διάστημα

.
…………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………