Γερμανία: Νέο συμβόλαιο για πυρομαχικά στην Ουκρανία…

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέθεσε σύμβαση στην Rheinmetall για το παραγωγή και παράδοση πυρομαχικών 35 χλστ για τις Ουκρανικές Ενοπλες δυνάμεις.

Το συμβόλαιο αποτιμάται στο τριψήφιο εύρος εκατομμυρίων ευρώ.

Τρόπους για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής και την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ εξέτασαν οι υπουργοί ‘Αμυνας της Συμμαχίας  καθώς «αδειάζουν» οι αποθήκες  δεδομένης της άνευ προηγουμένου υποστήριξης των Συμμάχων με στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, όπως δήλωσε χθές ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ…Και έστι λοιπόν,

η παραγγελία απαιτεί από τη Rheinmetall να παραδώσει συνολικά 300.000 φυσίγγια από τα ίδια πυρομαχικά που θα χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις με τα αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard.

Η εταιρεία θα παραδώσει 15.000 φυσίγγια το καθένα με πυρομαχικά «Armour Piercing Discarding Sabot – Tracer» (APDS-T) και «High Explosive Incendiary – Tracer» (HEI-T).

Σύμφωνα με τη Rheinmetall, ο συνδυασμός φυσικών APDS-T και HEI-T θα παρέχει βελτιωμένες και αποτελεσματικές δυνατότητες εμπλοκής στα ουκρανικά στρατεύματα για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα στόχων.

Η παράδοση των πρώτων γύρων APDS-T αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος. Μετά την αρχική παράδοση, η εταιρεία θα μετατοπίσει την παραγωγή από APDS-T σε HEI-T μέχρι τα μέσα του 2024.

Επί του παρόντος, η Rheinmetall εργάζεται για την επέκταση της ικανότητας παραγωγής πυρομαχικών μεσαίου διαμετρήματος στο εργοστάσιό της στο Unterlüß στη Γερμανία. Οι εργασίες στο πλαίσιο της σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Η διευρυμένη γραμμή παραγωγής θα επιτρέψει στη Rheinmetall να ανταποκριθεί στην αυξημένη παγκόσμια ζήτηση.

Το τελευταίο συμβόλαιο βασίζεται στα γερμανικά Ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους που έγινε κατά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Ο Πιστόριους είπε ότι η Γερμανία θα είναι πλέον υπεύθυνη για την παράδοση πυρομαχικών Gepard στην Ουκρανία και η παραγωγή τους θα πραγματοποιηθεί εγχώρια στην ίδια τη Γερμανία.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η Γερμανία, μέχρι στιγμής, έχει παραδώσει συνολικά 32 άρματα μάχης Gepard ή Cheetah στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες έναντι των ρωσικών drones.

Ο Πιστόριους πρόσθεσε: «Θα ξαναρχίσουμε τώρα αμέσως τη δική μας παραγωγή στη Rheinmetall για πυρομαχικά τσιτάχ».

ΠΗΓΗ 1

ΠΗΓΗ 2