Ο Λαβρόφ αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της νέας αντίληψης της ρωσσικής εξωτερικής πολιτικής

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ - RIA Novosti, 1920, 15.02.2023
Λαβρόφ: η νέα αντίληψη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής συνεπάγεται τη στέρηση του μονοπωλίου από τη Δύση
.
Η επικαιροποιημένη αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας θα επικεντρωθεί στην ανάγκη να σταματήσει το μονοπώλιο της Δύσης στον καθορισμό του πλαισίου της διεθνούς ζωής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ώρα της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα.
.
«Το πλαίσιο θα πρέπει στο εξής να καθορίζεται όχι στα ιδιοτελή συμφέροντά της (τη Δύση. – Περίπου εκδ.), αλλά σε μια αρκετά καθολική βάση ισορροπίας συμφερόντων, όπως απαιτείται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κατοχύρωσε την αρχή της κυρίαρχης ισότητας όλων των πολιτειών » .
.
Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ
Σεργκέι Λαβρόφ

Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Τώρα προσπαθούν να επέμβουν στη Ρωσία, προσπαθούν να την πετάξουν δεκαετίες πίσω ή ακόμα και να διαταράξουν την ανάπτυξη της χώρας υπό τα συνθήματα της αποαποικιοποίησης και της «προετοιμασίας για την κατάρρευση της Ρωσίας», συνέχισε ο Λαβρόφ.
.
Ταυτόχρονα, «οι Αγγλοσάξονες και η υπόλοιπη συλλογική Δύση που τους έχει αδιαμφισβήτητα υποταχθεί» θέλουν με κάθε κόστος να επιβάλουν την υπαγόρευσή τους στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε ο ΥΠΕΞ. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να ελέγχουν τις συνθήκες για την ανάπτυξη όλης της ανθρωπότητας για χάρη της δικής τους κυριαρχίας στον κόσμο.
.
Για αυτό, χρησιμοποιούνται παράνομες μέθοδοι «απειλών, εκβιασμών, ακόμη και απροκάλυπτης κλοπής για να τιμωρηθούν όσοι ακολουθούν μια ανεξάρτητη εθνικά προσανατολισμένη πολιτική», κατέληξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ ανακοίνωσε ότι μια επικαιροποιημένη αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας θα δημοσιευθεί στο εγγύς μέλλον.
Όπως διευκρίνισε ο προεδρικός γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ , ο αρχηγός του κράτους θα εγκρίνει σύντομα αυτό το έγγραφο.
.
Πηγή : RIA Novosti
………………………………………………………………………………………………………