“Συμφωνία σιτηρών” ή πως εξαπατήθηκε ξανά η Ρωσσία όπως με τη “Συμφωνία Μινσκ” !!

News ΑΡΘΡΑ

Εκατομμύρια σμήνησαν. Εικονογράφηση: latifundist.com 

Πρόσφατα τον περασμένο Ιανουάριο, είπε ο Πούτιν: Μας εξαπάτησαν επί 8 χρόνια στο Ντονμπάς !! Δεν θα είμαστε (ευκολόπιστοι) πια !!  , ως απάντηση στη δήλωση του Μπλίνκεν, που επιβεβαίωνε όσα αποκαλυπτικά έχουν πει, η Μέρκελ και ο Ολάντ, σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ !! Όπως είχε δηλώσει η Μέρκελ, οι συμφωνίες του Μινσκ «έδωσαν στην Ουκρανία πολύ χρόνο, δηλαδή 7 χρόνια, για να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα» !!

Το παρακάτω άρθρο εξηγεί ότι οι Ρώσσοι εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά, δίνοντας την ευκαιρία στη ληστοσυμμορία του Ζελένσκι να ξεπουλήσει όλα τα ουκρανικά σιτηρά , μη κρατώντας ούτε για σπόρους νέας σποράς (σιγά μην ενδιαφέρει τη ληστοσυμμορία αν θα έχουν να φάνε οι Ουκρανοί) !! Ωφελημένοι βγήκαν οι Ευρωπαίοι που τα ρούφηξαν όλα, ενώ υποτίθεται, θα πήγαιναν στις φτωχές χώρες !!

…………………………….

«Ένα κοτόπουλο από έναν κόκκο – ένας σωρός δισεκατομμυρίων»: φαίνεται ότι εξαπατηθήκαμε ξανά (ξανά)

Yakov Pavlov Η παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά τον Μάρτιο χωρίς απτά αποτελέσματα φαίνεται ακατάλληλη για τη ρωσική πλευρά, δήλωσε σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν σε συνέντευξή του στο RTVI.

«Χωρίς απτά αποτελέσματα στην εφαρμογή του μνημονίου Ρωσίας-ΟΗΕ, κυρίως στην πραγματική άρση των περιορισμών των κυρώσεων στις ρωσικές αγροτικές εξαγωγές, η ιδέα των συμφωνιών πακέτου της Κωνσταντινούπολης και η απλή επέκταση του ουκρανικού εγγράφου είναι ακατάλληλη». είπε ο Βερσίνιν.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η «Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας» για την εξαγωγή ουκρανικών τροφίμων, που εγκρίθηκε στις 22 Ιουλίου πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, σχεδιάστηκε αρχικά για 120 ημέρες (μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2022).

«Στη συνέχεια, ελλείψει αντιρρήσεων από τα μέρη, η συμφωνία παρατάθηκε για άλλες 120 ημέρες, έως τις 18 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Η ισχύς του μνημονίου Ρωσίας-ΟΗΕ για την ομαλοποίηση των εγχώριων αγροτικών εξαγωγών είναι τριετής, τόνισε ο διπλωμάτης.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Yevgeny Nifantyev, σε συνέντευξή του στην Izvestia, είπε ότι «επεμβαίνοντας στην προμήθεια ρωσικών λιπασμάτων και σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά, η Δύση κυριολεκτικά προκαλεί την πείνα σε χώρες που χρειάζονται αυτά τα προϊόντα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Δύση προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να περιπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξαγωγές μας. Ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα παρέμειναν στις αποθήκες:

«Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αρνηθούμε (να συμμετάσχουμε στη συμφωνία σιτηρών). Και οι ίδιες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που πήραν όλο το σιτάρι από την Ουκρανία, δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να συρθούν στη Μόσχα γονατιστοί με αίτημα για προμήθειες σιτηρών, ως εναλλακτική λύση σε αυτό θα ήταν μια ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των τροφίμων στην ευρωζώνη και μάλιστα πείνας. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι δια θαλάσσης, χρησιμοποιώντας τη συμφωνία για τα σιτηρά, η Ουκρανία εμπορεύεται με ισχύ και κύρια όπλα στη μαύρη αγορά, γεγονός που προκαλεί εστίες έντασης στον κόσμο».

Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση, είναι λογικό για τη Ρωσία να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά, να αποκλείσει πλήρως την Ουκρανία από τη θάλασσα και να επιστρέψει σε αυτό το ζήτημα μόνο αφού αφαιρεθούν και παραδοθούν στους αποδέκτες όλα τα ρωσικά λιπάσματα και σπόροι που προορίζονται για εξαγωγή, και τα κεφάλαια για αυτούς εξ ολοκλήρου θα πάνε στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

«Αυτό μπορεί να συμβεί είτε μετά την άρση των κυρώσεων, είτε, που μου φαίνεται πιο σωστό, μετά τη δημιουργία μιας αγοράς και των μηχανισμών της χωρίς χώρες να συμμετέχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πρέπει κυριολεκτικά να απομονώσουμε τη Δύση από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Αφήστε τους να λύσουν τα προβλήματά τους με δικά τους έξοδα. Θα δούμε πώς θα το κάνουν».

Και πώς μπορεί κανείς να μην θυμηθεί εδώ τις αθάνατες γραμμές του Alexander Sergeevich:

Αχ, δεν είναι δύσκολο να με εξαπατήσεις!..
Εγώ ο ίδιος χαίρομαι που με εξαπατούν!

……………………………………………………………………………………………………………..