Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Σεισμοί: Απέδρασαν από φυλακή στην Συρία μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)

Χωρίς κατηγορία

Με το δικό τους σκεπτικό ήταν θέλημα του Αλλάχ για να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο. Η χαρά του Ερντογάν.*Εξέγερση πραγματοποιήθηκε σε φυλακή της βορειοδυτικής Συρίας τη Δευτέρα μετά από τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, με τουλάχιστον είκοσι φερόμενοι ως μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να δραπετεύουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο κέντρο κράτησης.

Η στρατιωτική φυλακή στην πόλη Ράζο βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα, σε περιοχή στα χέρια αντικαθεστωτικών ανταρτών. Φιλοξενεί περίπου 2.000 κρατούμενους, εκ των οποίων περίπου 1.300 είναι ύποπτοι ότι είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, είπε η ίδια πηγή. Στη φυλακή βρίσκονται επίσης μαχητές από δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων. Σημείωση: τους Κούρδους τους κράτησαν στην φυλακή, δεν “απέδρασαν”…

«Μετά το χτύπημα του σεισμού, η Ράζο επλήγη και οι κρατούμενοι άρχισαν να δημιουργούν ένταση και πήραν τον έλεγχο τμημάτων της φυλακής», είπε ο αξιωματούχος *της φυλακής η οποία ελέγχεται από φιλοτουρκικές δυνάμεις. «Περίπου 20 κρατούμενοι τράπηκαν σε φυγή… Πιστεύεται ότι είναι μαχητές του ΙΚ».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, επιβεβαίωσε ότι ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή, αλλά σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να πει εάν απέδρασαν κρατούμενοι.

Το περιστατικό στη Ράζο έρχεται μετά από επίθεση του ΙΚ τον Δεκέμβριο σε ένα ίδρυμα κράτησης στην πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα της Συρίας, τη Ράκα, που είχε ως στόχο την απελευθέρωση τζιχαντιστών από φυλακή της περιοχής.

ΠΗΓΗ

Σχετικό θέμα

ΜΕΓΑΣ σεισμός στην Τουρκία (Κουρδιστάν) 7,8 Ρίχτερ!