Κυρώσεις κατά του συριακού λαού από τη Δύση εγκλήματα πολέμου και μια μορφή ρατσισμού

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 χρόνια έχουν περάσει και ο συριακός λαός εξακολουθεί να υποφέρει από τον άδικο αποκλεισμό που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μια σειρά δυτικών χωρών.

Καθημερινά οι ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι απέχουν πολύ από την ευθύνη και δεν ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως ισχυρίζονται και επίσης αποδεικνύουν ότι είναι από τις χώρες που παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ΗΠΑ στερούν τον συριακό λαό από τα πιο βασικά δικαιώματά του, την έλλειψη σε ηλεκτρική ενέργεια, τρόφιμα και φάρμακα. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ στο συριακό Al-Jazeera εξακολουθούν να λεηλατούν και να κλέβουν τους συριακούς εθνικούς πόρους, ειδικά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το σιτάρι.

Πρόσφατα, ένας σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε αρκετές επαρχίες της Συρίας, έβρεχε πολύ και σε μια θυελλώδη νύχτα, πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο και ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού έφτασε τις 1.200 ζωές και περισσότερους από 2.000 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν αρκετά οχήματα ή εξοπλισμός για την απομάκρυνση των ερειπίων που ανασηκώθηκαν με τα χέρια, και δεν υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα ή ασθενοφόρα, και η Αμερική δεν επιτρέπει να φτάσει βοήθεια στη Συρία.

Η Λαϊκή Συνέλευση καλεί για άρση του δυτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Συρία

Συντονιστής του ΟΗΕ στη Συρία: Οι κυρώσεις εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό

Οι κυρώσεις κατά του συριακού λαού είναι έγκλημα πολέμου και μια μορφή ρατσισμού, και υπάρχουν μόνο για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες.
Η Συρία είναι μια ανεπτυγμένη χώρα και έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα πολλά, αλλά οι κυρώσεις που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ανθρωπότητας έκαναν τον τροχό της ανάπτυξης να σταματήσει και να την εμποδίσουν να ξαναχτιστεί μετά από αυτόν τον τρομοκρατικό πόλεμο.

Η Συρία θα ξανασηκωθεί και θα είναι ισχυρότερη, απλώς άρετε τον αποκλεισμό σας, καθώς σήμερα ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να άρει αυτές τις κυρώσεις κατά της αθώας συριακής κοινωνίας.

Πηγή: SANA

Ο Λίβανος εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στη Συρία για τον σεισμό

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τη διεθνή κοινότητα να παράσχει επείγουσα βοήθεια στα θύματα του σεισμού

Το Κυβερνείο της Λαττάκειας, η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ συζητούν τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων του σεισμού

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ λαμβάνει περισσότερα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα από προέδρους και ηγέτες αραβικών και ξένων χωρών

Δαμασκός, SANA– Συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τη Συρία από προέδρους και ηγέτες αραβικών και ξένων χωρών καθώς και κομματικές και λαϊκές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Vahagn Khachaturyan και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τουρκμενιστάν, Serdar Berdimuhamedow, εξέφρασαν σε δύο μηνύματα στον Πρόεδρο Bashar al-Assad τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια εκατοντάδων θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό, προσφέροντας ειλικρινή εκφράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές, Mohammed Abdul Hamid, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σενεγάλης, Macky Sall, εξέφρασαν επίσης, σε επιστολές τους προς τον Πρόεδρο Al-Assad, τη βαθιά τους θλίψη για την καταστροφή στην οποία έχει εκτεθεί η Συρία, και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι ο συριακός λαός είναι σε θέση να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του.

Ο Αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτης του Ντουμπάι, η Υψηλότατη Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, εξέφρασε στον Πρόεδρο Άσαντ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του, ζητώντας από τον Παντοδύναμο Θεό να ευλογήσει τα θύματα με έλεος και να δώσει στις οικογένειές τους υπομονή.

Ο Αντιστράτηγος Abdel Fattah al-Burhan, Πρόεδρος του Κυρίαρχου Συμβουλίου και Ανώτατος Διοικητής των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της χώρας του με τη Συρία και την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού.

Ο Sayyid Fahd bin Mahmoud Al Said, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Σουλτανάτου του Ομάν, έστειλε επίσης στον Πρόεδρο Assad, στις οικογένειες των θυμάτων και στον συριακό λαό τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, ευχόμενος στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ έλαβε επίσης πολλά συλλυπητήρια τηλεγράφημα από κομματικές και λαϊκές δραστηριότητες που ζητούσαν την άρση της πολιορκίας στη Συρία και την επιτάχυνση της βοήθειας στον συριακό λαό.

Η Συρία καλωσορίζει κάθε μη πολιτικοποιημένη πρωτοβουλία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σεισμών

Η Παλαιστίνη στέλνει μια ομάδα βοήθειας για να βοηθήσει στη διάσωση των θυμάτων του σεισμού στη Συρία

Τέσσερα αεροπλάνα των Εμιράτων, του Ιράν και του Ομάν φορτωμένα με βοήθεια έφτασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού

Δεύτερο αεροπλάνο αρμενικής βοήθειας φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου

Ομάδα διάσωσης και ιατρικές προμήθειες από την Κίνα για την αντιμετώπιση των σεισμών στη Συρία

Τρία αεροπλάνα βοήθειας από τη Βενεζουέλα και τα ΗΑΕ για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στη Συρία

Πακιστανικό αεροπλάνο, φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, φτάνει στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού

Η Τυνησία εκφράζει αλληλεγγύη στη Συρία, επιβεβαιώνει τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στη Συρία, λέει ο Mishustin στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα

Το Σουλτανάτο του Ομάν δημιουργεί μια αεροπορική γέφυρα για τη μεταφορά βοήθειας και ιατρικής βοήθειας στη Συρία

Τρία αεροπλάνα από την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία φτάνουν στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, μεταφέροντας βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Ιρανικό αεροσκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου

Λιβυκό αεροπλάνο φορτωμένο με βοήθεια φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου

Η Μαλαισία θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό στη Συρία

συνέχεια…

……………………………………………………………………………………………………….