Η Συρία καλωσορίζει κάθε μη πολιτικοποιημένη πρωτοβουλία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σεισμών

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Συρία καλωσορίζει κάθε μη πολιτικοποιημένη πρωτοβουλία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σεισμών, επιβεβαιώνει η Shaaban

Δαμασκός, SANA- Η Συρία χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που παρουσιάζεται από χώρες και διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων του σεισμού, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται χωρίς πολιτικοποίηση, επιβεβαίωσε η Ειδική Σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Δρ. Bouthaina Shaaban.

Οι δηλώσεις της Shaaban έγιναν σε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News την Τετάρτη.

«Ώρες μετά τον σεισμό, η Συρία απηύθυνε έκκληση στα κράτη μέλη του ΟΗΕ, τις υπηρεσίες του διεθνούς οργανισμού και τα εξειδικευμένα ταμεία του, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλους εταίρους ανθρωπιστικής δράσης από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς για να στηρίξουν τις προσπάθειές της. στην αντιμετώπιση της καταστροφής σύμφωνα με τα πρότυπα ανθρωπιστικής δράσης που έχουν εγκριθεί από τον ΟΗΕ, και σε συντονισμό και συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση, και αυτό επιβεβαιώνει ότι δεχόμαστε βοήθεια από όλες τις χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι πολιτικοποιημένη», είπε η Shaaban.

Και πρόσθεσε: «Δεχόμαστε βοήθεια από τη Δύση και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφερθούν να την παράσχουν, τη δεχόμαστε, αλλά δεν προσέφεραν καμία βοήθεια παρά την έκκληση του Προέδρου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις χώρες ο κόσμος να συμβάλει σε αυτό».

Η Shaaban σημείωσε ότι η Δύση παρέχει βοήθεια για την υποστήριξη τρομοκρατών σε περιοχές εκτός του ελέγχου του συριακού κράτους και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προστασία του Daesh “ISIS”, “Jabhat al-Nusra” και των “Λευκών Κρανών” και δεν ενδιαφέρεται για το περιοχές όπου ζουν οι περισσότεροι Σύροι.

Κατέστησε σαφές ότι ένας μεγάλος αριθμός φίλων και αδελφών χωρών έστειλαν βοήθεια στη Συρία για να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της καταστροφής, ενώ οι δυτικές χώρες ισχυρίζονται ότι η παροχή αυτής της βοήθειας παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αν και αυτά τα ψηφίσματα επιβεβαιώνουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια δεν υπόκειται σε καμία κυρώσεις και ότι επιτρέπεται η παράδοσή του σε χώρες που είναι εκτεθειμένες σε ανθρωπιστικές καταστροφές και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Ειδική Σύμβουλος τόνισε την ανάγκη άρσης των παράνομων δυτικών οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Συρία, τα οποία προκάλεσαν τα δεινά του λαού της και εμπόδισαν τους κρατικούς θεσμούς να εκτελέσουν βέλτιστα τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού.

Πηγή

………………………………………..

Σχετικά …

Αίσχος !! Η τραγωδία του σεισμού έχει “πολιτικά σύνορα” !! Όλοι στην Τουρκία, κανείς στη Συρία…

Σεισμοί: Απέδρασαν από φυλακή στην Συρία μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)

Earthquakes. Μετατοπίστηκε κατά 3 μέτρα η αραβική πλάκα !! Φόβοι για ακολουθία σεισμών !!

 

…………………………………………………………………………………………………………