Αμερικανός δημοσιογράφος: Αμερικανοί δύτες εξόρυξαν το Nord Stream

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Τοποθεσία διαρροής στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 - RIA Novosti, 1920, 02/08/2023

Αμερικανός δημοσιογράφος Χερς: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από το Nord Stream

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 8 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream το περασμένο καλοκαίρι, τους οποίους οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν τρεις μήνες αργότερα , ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh , επικαλούμενος ενημερωμένη πηγή.
.
«Το περασμένο καλοκαίρι, δύτες του Πολεμικού Ναυτικού, που λειτουργούσαν υπό την κάλυψη μιας άσκησης του ΝΑΤΟ, γνωστής ως Baltops 22, τοποθέτησαν εξ αποστάσεως εκρηκτικούς μηχανισμούς που κατέστρεψαν τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream τρεις μήνες αργότερα», έγραψε.
.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού έριξε μια σημαδούρα σόναρ που πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς, είπε.
Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να σαμποτάρει το Nord Stream μετά από εννέα μήνες άκρως μυστικών συζητήσεων εντός της κοινότητας εθνικής ασφάλειας της Ουάσιγκτον.
.

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, το κύριο ερώτημα ήταν πώς να μην αφήσουμε στοιχεία», είπε ο Hersh.

Η υπονόμευση των αγωγών που προμήθευαν φθηνό αέριο ήταν απαραίτητη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς φοβούνταν ότι χώρες όπως η Γερμανία «δεν θα ήθελαν να προμηθεύσουν στην Ουκρανία χρήματα και όπλα για να νικήσουν τη Ρωσία».
Ερωτηθείσα για σχόλιο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αντριέν Γουάτσον είπε ότι «αυτό είναι ένα ψέμα και μια πλήρης κατασκευή». Με τη σειρά της, η Tammy Thorpe, εκπρόσωπος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, διευκρίνισε.
Παρακολούθηση διαρροής αερίου στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2

.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε επίσης ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν συμμετείχε επίσης στην οργάνωση της δολιοφθοράς.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, από την πλευρά του, προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει το υποβρύχιο για να επιτεθεί στο Nord Stream, και η Πολεμική Αεροπορία – βόμβες με απομακρυσμένες θρυαλλίδες, τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αρχές του περασμένου έτους, η ειδική ομάδα της CIA είπε στη διυπηρεσιακή ομάδα του Σάλιβαν τα εξής: «Έχουμε τρόπο να ανατινάξουμε τους αγωγούς».
.
Ο Χερς επιβεβαίωσε προσωπικά στο RIA Novosti την αυθεντικότητα του άρθρου σχετικά με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην υπονόμευση του Nord Stream. Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την εργασία για το υλικό, χωρίς να αναφέρει επίσης ποια είναι η πηγή του.
Ο Seymour Hersh είναι ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Το 1969, δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα για τη στρατιωτική σφαγή των ΗΠΑ στο Son My στο Βιετνάμ, για την οποία έλαβε το βραβείο Πούλιτζερ. Στη δεκαετία του 1970, ο Χερς έγραψε εκτενώς για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και το 2004 για την κακοποίηση κρατουμένων στη φυλακή του Άμπου Γκράιμπ.

……………………………………………

Σχετικά … για NORD STREAM

Οι Nord Stream ίσως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ !! Το 1982, ο Ρίγκαν ενέκρινε σχέδιο της CIA, που προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη στον αγωγό φ/α της Σιβηρίας !!

Nuland: Οι ΗΠΑ χαίρονται που το Nord Stream 2 έχει γίνει ένας «σωρός από μέταλλο στον πάτο της θάλασσας»

………………………………………………………….