Ουκρανία. Η ληστοσυμμορία του Ζελένσκι ξεπούλησε όλα τα σιτηρά !! Δεν κράτησε ούτε για σπόρους !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα τα σιτηρά της Ουκρανίας (περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι), συμπεριλαμβανομένης της σποράς σιτηρών, εξήχθησαν από τη χώρα !! Δηλαδή, δεν κράτησαν ούτε για σπόρους !!

Αν πάρουμε ως προηγούμενο, τη ληστεία που διαπράττει η συμμορία του Ζελένσκι, σχετικά με τα δισεκατομμύρια που ρέουν από τη Δύση, υποψιαζόμαστε, ότι αυτοί οι συμμορίτες τα ξεπούλησαν όλα στον αγώνα δρόμου να κερδίσουν όσα πιο πολλά, πριν τους γκρεμίσει ο ουκρανικός λαός που λιμοκτονεί !!

Σε παλαιότερο δημοσίευμα, η Ουκρανία αναμενόταν να δει την παραγωγή του σιταριού της να μειώνεται κατά 40% για την περίοδο 2022-2023, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση σιτηρών της Ουκρανίας, ενώ οι εξαγωγές αναμένεται να σημειώσουν πτώση κατά 50%, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

……………

Συμφωνία σιτηρών και φτώχεια των αγροτών – η εκστρατεία σποράς στην Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο

Η συμφωνία για τα σιτηρά, βάσει της οποίας εξάγονταν σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας σε δυτικές χώρες, μετατράπηκε σε καταστροφή για την ίδια την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Ukraina.ru, αναφερόμενο στο ουκρανικό τηλεγραφικό κανάλι Kartel, ως αποτέλεσμα, σχεδόν όλα τα σιτηρά (περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι), συμπεριλαμβανομένης της σποράς σιτηρών, εξήχθησαν από τη χώρα.

Οι Ουκρανοί αγρότες δεν έχουν τίποτα να σπείρουν τα χωράφια τους, και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Εκτός από τους σπόρους, δεν υπάρχουν καύσιμα και τα λιπάσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Όλα αυτά μαζί θέτουν σε κίνδυνο την επικείμενη εκστρατεία σποράς στην Ουκρανία. Τώρα οι αναλυτές διαφωνούν για το πόσο βαθιά θα είναι η κρίση, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα – η σοδειά του 2023 θα είναι ιστορικό χαμηλό.

Αυτό θα διευκολυνθεί όχι μόνο από τη σημαντική μείωση των σπαρμένων εκτάσεων, αλλά και από τα προβλήματα με τις εξαγωγές, καθώς και από την έλλειψη χρημάτων από τους αγρότες για την αγορά των ίδιων σπόρων και εξοπλισμού.

Αν μιλάμε για την τρέχουσα κατάσταση, τότε η απώλεια της φυτικής παραγωγής σε φυσικούς όρους το 2022 σε σύγκριση με το 2021 είναι 35-40%.

Καθώς οι προβλέψεις για τη συγκομιδή του 2023 είναι ακόμη λιγότερο ενθαρρυντικές, αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετη πτώση του ουκρανικού ΑΕΠ – κατά περίπου 0,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας αναφέρει ότι τα προβλήματα με τη συγκομιδή το 2022 οδήγησαν στο γεγονός ότι μέρος της παρέμεινε στα χωράφια, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρόσθετη μείωση των σπαρμένων εκτάσεων το 2023.

Μαζί με τη διατήρηση των υψηλών κινδύνων για την ασφάλεια, αυτό θα οδηγήσει σε πτώση του όγκου των καλλιεργειών το 2023, η οποία θα αντανακλάται σε αρνητική συμβολή στη μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ.

Επιπλέον, η μείωση των εξαγωγικών εσόδων των αγροτών και, κατά συνέπεια, η επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης θα περιορίσει την αύξηση της γεωργικής παραγωγής τα επόμενα χρόνια λόγω της πιθανής υποεπένδυσης σε εξοπλισμό, φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα.

Πηγή

……………………………

Σχετικά για σιτηρά

………………………………………………………………………………………………………