Αίσχος !! Η τραγωδία του σεισμού έχει “πολιτικά σύνορα” !! Όλοι στην Τουρκία, κανείς στη Συρία…

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: Al-Usbuu

Ένας γνωστός Σύρος επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συριακών Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, Φαρές Σεχάμπι, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για διπλά μέτρα και μέτρα εν μέσω του σεισμού στη Συρία. Ανέφερε ο δημοσιογράφος Abbas Juma.

Ο Shehabi δήλωσε:

«Ο ισχυρότερος σεισμός στη Συρία απέδειξε ότι η λεγόμενη διεθνής κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της μόνο για να καταστρέψει τα έθνη, όχι για να τα σώσει! Κανείς εκτός Συρίας δεν ενδιαφέρεται για τα δεινά των Σύριων».

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο αριθμός των νεκρών στη Συρία έχει ξεπεράσει τους 800 ανθρώπους. Περισσότεροι από 2.000 τραυματίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η Συρία υπόκειται σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές χώρες.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ , εξέφρασε την ετοιμότητα της Μόσχας να παράσχει στη Δαμασκό κάθε απαραίτητη βοήθεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για το θέμα του σεισμού στη Συρία και την παροχή βοήθειας στον συριακό λαό. Το αναφέρει το Newsweek.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σχετικά με τον σεισμό στη χώρα.

Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει εταίρος του λαού της Συρίας, αλλά όχι ο ηγέτης της χώρας:

«Αντίθετα, έχουμε ανθρωπιστικούς εταίρους στο έδαφος που μπορούν να βοηθήσουν με τις συνέπειες αυτών των τραγικών σεισμών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθεια στον Άσαντ και την κυβέρνησή του θα ήταν μάλλον ειρωνικό και αντιπαραγωγικό.

Πηγή: ΕΑdaily

………………………..

Κι ο Μητσοτάκης έγινε τούρκος !!

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1623013919160782848

……………………………………………………………………………………………….