Πύραυλοι HIMARS εναντίον της Κριμαίας θα σημαίνουν πόλεμο με τις ΗΠΑ, λέει Ρώσσος βουλευτής !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι επιθέσεις στη ρωσσική Κριμαία από αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς μπορούν να θεωρηθούν ως κήρυξη πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό ανέφερε το πρακτορείο RIA Novosti, αναφερόμενο στη δήλωση του βουλευτή της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ .

«Μια προσπάθεια από τα ουκρανικά στρατεύματα να εξαπολύσουν επίθεση με πυραύλους στην Κριμαία θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι καιρός οι επίδοξοι αμερικανοί πολιτικοί να συνειδητοποιήσουν πριν να είναι πολύ αργά ότι τα αστεία με τη Ρωσία και το σπαθί θα αποβούν άσχημα για το κράτος τους». – αυτός είπε.

Ο βουλευτής τόνισε ότι το Πεντάγωνο είναι αυτό που επιβλέπει όλες τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) και δίνει εντολές πού να στοχεύουν τα αμερικανικά όπλα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι καιρός οι πολιτικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλάβουν ότι τα αστεία με τη Ρωσική Ομοσπονδία και οι απειλές με όπλα «μπορεί να τελειώσουν άσχημα» για την Ουάσιγκτον. Σημείωσε ότι σε περίπτωση πρόκλησης, τόσο οι ουκρανικές αρχές όσο και οι «επιμελητές» τους στο εξωτερικό θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ο Σερεμέτ επεσήμανε επίσης την ανάγκη να κοπούν εντελώς οι διάδρομοι μέσω των οποίων περνούν οι δυτικές στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, πρότεινε να χτυπηθούν σιδηροδρομικοί κόμβοι, μέρη εκπαίδευσης ουκρανικών στρατευμάτων και επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και αεροδρόμια.

 

«Πρέπει να πείσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πλησιέστερο υπηρέτη τους την Πολωνία για τη ματαιότητα της επιθετικότητας κατά της Ρωσίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η επίθεση σε μια χώρα με φράχτη πυραύλων δεν είναι μόνο ανόητη, αλλά και θανατηφόρα». είπε ο πολιτικός.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο περιελάμβανε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για το MLRS HIMARS. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον άφησε στη διακριτική ευχέρεια του Κιέβου τη δυνατότητα χρήσης βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις στην Κριμαία.

Πηγή : ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………………….