Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν ανώτατο όριο τιμών στα ρωσσικά πετρελαϊκά προϊόντα από τις 5 Φεβρουαρίου

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διεύρυνε τις χθεσινές του απώλειες το πετρέλαιο | The Indicator
φωτογραφία: google.gr/search

Από τις 00:01 (07:01 ώρα Μόσχας) στις 5 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν ανώτατο όριο στις τιμές των ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων στα επίπεδα των $100 και $45 ανά βαρέλι, ανάλογα με την κατηγορία τους, είπε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το INTERFAX.RU, το αντίστοιχο διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, υπέγραψε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Ορίζεται ανώτατο όριο 100 $ ανά βαρέλι για τις διαπραγματεύσεις πετρελαϊκών προϊόντων σε τιμή υψηλότερη από το αργό πετρέλαιο και 45 $ για τα φθηνότερα.

Όπως αναφέρθηκε, μια τέτοια τιμή για τα προϊόντα πετρελαίου συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χώρες της G7.

Από τις 5 Φεβρουαρίου, η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών προϊόντων πετρελαίου στο έδαφός της, αλλά ταυτόχρονα, μαζί με την G7, να θεσπίσει ανώτατο όριο στις τιμές για τις ρωσικές εξαγωγές αυτών των προϊόντων σε τρίτες χώρες.

Τον Δεκέμβριο του 2022, μια δήλωση της G7 έκανε λόγο για σχέδια για την επιβολή απαγόρευσης σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλιακής ασφάλισης και της χρηματοδότησης του εμπορίου, που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές για τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου ρωσικής προέλευσης από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, με εξαίρεση προϊόντων που πωλούνται κάτω από ανώτατο όριο τιμών.

………………………………………………………………………………………………………