Αθήνα. Ο Ρώσσος βιολιστής Vadim Repin ενθουσίασε στο Μέγαρο με Τσαϊκόφσκυ για τα 80 χρόνια της ΚΟΑ !!

News ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
koa.gr/ (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών)

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πρώτη η Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου 2022, μέσω της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη απαγόρευσε τα έργα του Τσαϊκόφσκι και επέβαλε κυρώσεις κατά των ρωσικών πολιτιστικών οργανισμών, απαγορεύοντας κάθε συνεργασία μαζί τους, για την οποία η Μενδώνη ονομάστηκε «ένας πρεσβευτής του νέου Μακαρθισμού και της Ρωσσοφοβίας».

Ωστόσο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπεριέλαβε έργο του Τσαϊκόφσκι στο πρόγραμμα της επετειακής συναυλίας και προσκάλεσε τον Ρώσο μουσικό. Ανακοίνωσε το πρόγραμμα στις 15 Ιουλίου 2022 :

80 χρόνια Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Ο Βάντιμ Ρέπιν στο Κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκυ

[ Η επίσημη εορταστική συναυλία για τα ογδοηκοστά γενέθλια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα ολόλαμπρο μουσικό γεγονός ύψιστης καλλιτεχνικής αξίας. Η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα ερμηνεύει το λυρικό Vocalise του διαπρεπούς Έλληνα συνθέτη Νέστορα Ταίηλορ, ενώ ο μαέστρος μας Λουκάς Καρυτινός ηγείται μίας νέας ανάγνωσης της «τιτάνιας» (και όχι μόνο κατ’ όνομα!) Πρώτης Συμφωνίας του Μάλερ, μίας εκ των δημοφιλέστερων και συγκλονιστικότερων συμφωνιών του ύστερου ρομαντισμού. Στο επίκεντρο του προγράμματος, ο θρυλικός βιρτουόζος του βιολιού, Βαντίμ Ρέπιν, επιστρατεύει την απαστράπτουσα δεξιοτεχνία του στην εκτέλεση ενός πραγματικού ογκόλιθου του βιολονιστικού ρεπερτορίου. ]

Στις 3 Φεβρουαρίου 2023, ο παγκοσμίου φήμης Ρώσος βιολιστής Vadim Repin εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα – το κοινό δεν τον άφησε να φύγει για πολύ ώρα και ο Repin, μετά από αίτημα του κοινού, έπαιξε μια μινιατούρα για encore.
.
Ο Ρέπιν συμμετείχε στην επίσημη εορταστική συναυλία με την ευκαιρία της 80ης επετείου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην αίθουσα συναυλιών «Μέγαρο Μουσικής» ερμηνεύοντας κονσέρτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι για βιολί και ορχήστρα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε λυρικά φωνητικά του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Nestor Taylor σε ερμηνεία της σοπράνο Cellia Kostya και της Συμφωνίας Νο. 1 «Titan» του Mahler.
Με πληροφορίες από το RIA Novosti

…………………………………………………………………………………………………………..