Ο Πούτιν τίμησε τη μνήμη των υπερασπιστών του Στάλινγκραντ (βίντεο)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόσχα. 2 Φεβρουαρίου. INTERFAX.RU Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το μνημείο στο Mamaev Kurgan στο Βόλγκογκραντ στο πλαίσιο των εορτασμών αφιερωμένων στην 80ή επέτειο από τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στην Αιώνια Φλόγα στο Hall of Fame και στη συνέχεια τίμησε τη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη Μάχη του Στάλινγκραντ με ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν πήγε στον τάφο του Στρατάρχη Βασίλι Τσούικοφ, δύο φορές Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος θάφτηκε στο έδαφος του Μαμάεφ Κουργκάν, και έβαλε επίσης λουλούδια. Στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ο Τσούικοφ διοικούσε την 62η Στρατιά, η οποία έγινε διάσημη για την ηρωική εξάμηνη άμυνα του Στάλινγκραντ.

………………………….

Το θρυλικό τανκ T-34 / Στιγμιότυπο βίντεο
Στιγμιότυπο βίντεο

Στις 2 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία των Πεσόντων Αγωνιστών προς τιμήν της 80ής επετείου από τη νίκη στη Μάχη του Στάλινγκραντ. Επικεφαλής της στήλης στρατιωτικού εξοπλισμού θα είναι το θρυλικό τανκ T-34.

Η Μάχη του Στάλινγκραντ, που άλλαξε την ιστορία και άλλαξε το ρεύμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διήρκεσε από τις 17 Ιουλίου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943 και τελείωσε με την πλήρη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων. Στις 2 Φεβρουαρίου, την ημέρα που τελείωσε η Μάχη του Στάλινγκραντ, είναι η Ημέρα της στρατιωτικής δόξας της Ρωσσίας.

Οι απώλειες για τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους ανήλθαν σε 800.000 νεκρούς και τραυματίες. Οι Σοβιετικοί από την πλευρά τους είχαν ασυγκρίτως μεγαλύτερες απώλειες: 478.741 νεκρούς και 650.000 τραυματίες, στρατιώτες και πολίτες. H Μάχη του Στάλινγκραντ αποτέλεσε σημείο καμπής στην πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. Εξολόθρευσε πολύτιμες στρατιωτικές δυνάμεις για τον Χίτλερ και ταπείνωσε τη γερμανική πολεμική μηχανή.

Σχόλιο : Ας υποθέσουμε ότι, για χ, ψ, λόγους έφταναν τότε στο σημείο οι Σοβιετικοί κι έκαναν συμφωνία με τον Χίτλερ και τους ναζί, να παγιωθεί η κατάσταση σε εκείνη τη γραμμή συνόρων… και η Ευρώπη (με κόκκινο χρώμα) βρισκόταν σήμερα σε εκείνη την κατάσταση…, ποιά η διαφορά της σημερινής αντιπαλότητας της Ευρώπης κατά της Ρωσσίας ;;

“ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ένα σχέδιο ξαφνικής επίθεσης της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ναζιστικής Γερμανίας και Πολωνίας κατά της Ρωσίας αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. !! … ένα σχέδιο που δεν εκτελέστηκε τότε λόγω της εκλογικής ήττας του Τσώρτσιλ !! Μήπως εκτελείται σήμερα ;; Ερώτηση κάνουμε…

……………………..

…………………………………………………………………………………………………..