Οι ξένες εταιρείες έφυγαν δια τυμπάνων από τη Ρωσσία και επιστρέφουν αθόρυβα με την ουρά στα σκέλια !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένες εταιρείες έφυγαν και μετά επέστρεψαν στη Ρωσσία αθόρυβα, με την ουρά στα σκέλια όπως οι αλεπούδες, μετά τις τεράστιες απώλειες που είχαν !!

Στα μέσα του 2022, πολλές παγκοσμίου φήμης μάρκες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη Ρωσσία και την απροθυμία τους να εργαστούν για τους πολίτες ενός «μη δημοκρατικού» κράτους. Αλλά η αναχώρηση των εταιρειών ήταν πολύ δυνατή, και επέστρεψαν αθόρυβα. Οι οικονομολόγοι υπολόγισαν επίσης τις απώλειες ξένων εμπορικών σημάτων από δηλώσεις υψηλού προφίλ.

Ο τρόπος του «θεαματικού» χτυπήματος της πόρτας μετατράπηκε σε απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το τηλεγραφικό κανάλι Readovka.

Για παράδειγμα, τα καθαρά έσοδα της Apple μειώθηκαν κατά 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft το 2022 κέρδισε 63,33 δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία (μείον 7,85 δισεκατομμύρια δολάρια). Η μάρκα Panasonic κέρδισε λιγότερο από το ένα τρίτο του αποτελέσματος της προηγούμενης περιόδου έως τα μέσα του 2022.

Η Adobe, η οποία απαγόρευσε στους Ρώσους να εκδίδουν συνδρομές επί πληρωμή, έχασε 35 εκατομμύρια δολάρια. Η Autodesk (AutoCAD) κέρδισε 1,319 δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία το 2011 και μόνο 581 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, τώρα πολλές μάρκες επιστρέφουν στη Ρωσσία και προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειες με συνολική βελτιστοποίηση. Αλλά οι επιστροφές δεν είναι τόσο δημόσιες όσο οι δια τυμπάνων αναχωρήσεις.

………………………………………………………………………………………………………..