Μαριούπολη. Χάρμα οφθαλμών τα νέα κτίρια κατοικιών !! Οργασμός εργασιών ανοικοδόμησης !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλή σε μια νέα συνοικία στη Μαριούπολη
Αυλή σε μια νέα συνοικία στη Μαριούπολη © RIA Novosti / Ντέιβιντ Ναρμάνια

Τον Μάρτιο του 2022, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωνε: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ναι, βεβαίως το μαιευτήριο βομβαρδίστηκε, αλλά από τους Ουκρανούς, όπως αποδείχθηκε. Όσο για την ανακατασκευή, την έχουν αναλάβει οι απελευθερωτές της Μαριούπολης !! Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να στείλει ούτε ένα ευρώ, στη ρωσσική πλέον Μαριούπολη, αφού διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας !! Και να έστελνε δηλαδή, μάλλον θα του τα επέστρεφαν πίσω, όπως έκαναν οι Ρώσσοι και με το σχέδιο Μάρσαλ, που δεν δέχθηκαν να πάρουν ούτε ένα δολάριο !!

Πώς αλλάζει η Μαριούπολη
Ντέιβιντ Ναρμάνια
Άποψη των νέων κτιρίων του συγκροτήματος κατοικιών Nevsky στη Μαριούπολη.  Στο βάθος - κατεστραμμένα πολυώροφα κτίρια
Άποψη των νέων κτιρίων του συγκροτήματος κατοικιών “Nevsky” στη Μαριούπολη. Στο βάθος καταστρέφονται πολυώροφα κτίρια. © RIA Novosti / Ντέιβιντ Ναρμάνια

Σχεδόν κάθε σωζόμενο κτίριο έχει βαθουλώματα από σφαίρες και σκάγια. Χωνιές σε χλοοτάπητες. Και παρόλο που πολλά πράγματα θυμίζουν ακόμα σκληρές μάχες, η πόλη επιστρέφει σιγά σιγά στην ειρηνική ζωή: οι δρόμοι είναι γεμάτοι, υπάρχουν ουρές στα καταστήματα. Και η κατασκευή είναι παντού. Οικογένειες μετακομίζουν σε νέα σπίτια που χτίστηκαν σε μόλις δύο μήνες. Αυτό είναι μέρος του σχεδίου ανάκαμψης. Σχετικά με το μεγαλειώδες έργο – στην έκθεση του RIA Novosti, με περισσότερες φωτογραφίες.

……………………………………………………………………………………………………