Παραπομπή του Zelensky για παραβίαση του συντάγματος, ζήτησε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma. Στιγμιότυπο βίντεο

Όπως φαίνεται, μάλλον έφτασε η στιγμή να αρχίσουν να μιλούν τα εκατομμύρια Ουκρανοί που ΔΕΝ συμφωνούν με το καθεστώς Ζελένσκι !!

Καταπέλτης ο Олег Соскин (Oleg Soskin), πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma, δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας (από τις 19 Ιουλίου 1994 έως τις 23 Ιανουαρίου 2005) , εναντίον των “γουρουνιών που έχουν αιχμαλωτίσει θέσεις στην πυραμίδα της διοίκησης” της Ουκρανίας, με τις βολές να χτυπούν κατευθείαν τον αρχηγό τους, ηθοποιό, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο κανάλι του youtube.

“Ο Ζελένσκι νίκησε το Συνταγματικό Δικαστήριο; Ναι, το έκανε. Έδιωξε παράνομα τον επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου από την εξουσία; Ναι, παράνομα, όλοι οι δικαστές το αναγνώρισαν. Γιατί αυτό το άτομο δεν αποκαταστάθηκε; Γιατί δεν παραπέμφθηκε ο Ζελένσκι για παραβίαση του Συντάγματος;” ρώτησε ο πολιτικός.

(Το 2020, ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την απομάκρυνση του Oleksandr Tupytsky από τη θέση του δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου για περίοδο δύο μηνών. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ουκρανίας, Φιόντορ Βενισλάφσκι , υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για απόλυση, ούτε για τερματισμό των εξουσιών ενός δικαστή, αλλά για ένα προσωρινό μέτρο. Στη συνέχεια, το Συνταγματικό Δικαστήριο δήλωσε ότι ο Πρόεδρος υπερέβη τις συνταγματικές εξουσίες.)

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι παραβίασε επίσης το πέμπτο άρθρο του συντάγματος και ουσιαστικά σφετερίστηκε την εξουσία μη παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες για τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο.

“Πόσες δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη πάει στον άλλο κόσμο, πόσοι έχουν μείνει ανάπηροι. Γιατί δεν το ξέρουμε; Εμείς, οι απλοί πολίτες της Ουκρανίας, δεν το γνωρίζουμε αυτό”, τόνισε ο Σόσκιν.

Υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης υιοθέτησε επίσης νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος «καταστρέφει την ελευθερία του λόγου εντός της χώρας». Επιπλέον, η δημοκρατία έχει νόμο που απαγορεύει στους άνδρες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιορίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτής της κατηγορίας πολιτών.

Με πληροφορίες από το RIA Novosti

……………..

Σχετικά …

Ουκρανία. Τους λαθρέμπορους όπλων του Ζελένσκι στο εδώλιο θα φέρουν ξένοι μισθοφόροι !!

Ουκρανία. Κορόϊδα !! “Φαντάσματα” 50 SUV, ληστεία τροφίμων, βόλτα στο Νταβός η Έλενα Ζελένσκι !!

Ουκρανία. Γκρεμίζεται η ληστοσυμμορία του Ζελένσκι !! Στείλτε λεφτά κορόϊδα, να τα τρώνε οι έξυπνοι !!

…………………………………………………………………………………………………..