Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν πειράματα μόλυνσης με τον ιό HIV στον ουκρανικό στρατό !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ
Μικροβιολόγος από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ για Λοιμώδεις Νόσους - RIA Novosti, 1920, 30/01/2023
© AP Photo / Timothy Jacobsen Μικροβιολόγος στο Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του Στρατού των ΗΠΑ για Λοιμώδη Νοσήματα. Φωτογραφία αρχείου
RKhBZ: οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν πειράματα με τη μόλυνση από τον ιό HIV στον ουκρανικό στρατό

Επικεφαλής του RKhBZ Kirillov: οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν πειράματα με τη μόλυνση από τον ιό HIV στον ουκρανικό στρατό

RIA Novosti. Ο στρατός ήταν ομάδα στόχος στα πειράματα των ΗΠΑ με τη μόλυνση από τον ιό HIV που διεξήχθησαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας.
.
Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης ήταν δυνατό να ληφθούν περισσότερα από 20 χιλιάδες έγγραφα, συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες και συμμετέχοντες σε αμερικανικά στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα. Αυτά τα υλικά επιβεβαιώνουν την εστίαση του Πενταγώνου στη δημιουργία εξαρτημάτων βιολογικών όπλων και τη δοκιμή τους στον πληθυσμό της Ουκρανίας και άλλων κρατών γειτονικών με τη Ρωσία.
Στολή βιολογικής προστασίας στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ για Λοιμώδη Νοσήματα στο Φορτ Ντέτρικ - RIA Novosti, 1920, 24/12/2022
.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν τις πιο αμφιλεγόμενες μελέτες από την άποψη του διεθνούς δικαίου εκτός της εθνικής επικράτειας. Ένα παράδειγμα είναι τα πειράματα σχετικά με τη μόλυνση από τον ιό HIV που διεξάγονται από Αμερικανούς ειδικούς στο έδαφος της Ουκρανίας από το 2019”, ο στρατηγός. είπε.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι όχι μόνο κατάδικοι ή τοξικομανείς, αλλά και μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενήργησαν ως ομάδες-στόχοι .
Επιπλέον, πρόσθεσε ο Kirillov, το Υπουργείο Άμυνας έλαβε στοιχεία για τη χρήση ψυχοδιεγερτικών και ναρκωτικών από ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και για λαθρεμπόριο μορφίνης στο μέτωπο.
.
«Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες των αξιωματούχων που διεξήγαγαν έρευνα σε Ουκρανούς στρατιωτικούς, το αίμα των οποίων περιείχε υψηλές συγκεντρώσεις αντιβιοτικών, ναρκωτικών φαρμάκων, αντισώματα σε παθογόνα μολυσματικών ασθενειών, απαιτούν κατάλληλη νομική αξιολόγηση», είπε.
.
Ο στρατηγός σημείωσε ότι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες περιορίζουν τις στρατιωτικές-βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία και τις μεταφέρουν στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Ορισμένα ημιτελή προγράμματα μεταφέρονται στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ ενισχύεται η συνεργασία με την Κένυα, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη. Και οι ειδικοί που συμμετείχαν σε αυτές τις μελέτες μεταφέρονται στη Δύση και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η Ρωσία να μην λάβει στοιχεία παράνομης εργασίας και παραβιάσεων διεθνών υποχρεώσεων από αυτούς.
Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ - RIA Novosti, 1920, 07.12.2022
.
«Τα υλικά που ελήφθησαν θα διαβιβαστούν στην Ανακριτική Επιτροπή για να ληφθούν μέτρα για την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη», κατέληξε ο Κιρίλοφ.
Αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης , το Υπουργείο Άμυνας άρχισε να λαμβάνει στοιχεία ότι η Ουκρανία είχε πράγματι γίνει πεδίο δοκιμών του Πενταγώνου για την ανάπτυξη εξαρτημάτων βιολογικών όπλων και τη δοκιμή νέων τύπων φαρμακευτικών προϊόντων. Στη χώρα δημιουργήθηκε ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων, που εργάζονται προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, μελέτησαν παθογόνα διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πανώλης και του άνθρακα.
Στη Ρωσία , έχει συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διερεύνηση αυτής της δραστηριότητας.
Γιατρός - RIA Novosti, 1920, 05/11/2022

………………………………………….

Σχετικά … για τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στη Ουκρανία

……………………………………………………………………………………………………………….