ΟΗΕ : 27η Ιανουαρίου Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ΕΒΡΑΙΩΝ του Ολοκαυτώματος

TOP STORIES ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα εγκλήματα πολέμου δεν έχουν εθνικότητα.

Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι σύμμαχοι (Βρετανοί χωρίς τους Ρώσσους) βομβάρδισαν το Αμβούργο: από τους ανελέητους αυτούς βομβαρδισμούς και τον όλεθρο που σκόρπισαν συνυπολογίζοντας το φαινόμενο των θυελλωδών ανέμων που προκλήθηκαν ένεκα των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, καθώς και την ασφυξία που σημειώθηκε, ίσως θα πρέπει μακάβρια να ομολογηθεί η απόλυτη επιτυχία της επιλογής της ονομασίας (επιχείρηση Γόμορρα) της προς τη βιβλική καταστροφή των Σοδόμων και της Γομόρρας. Οι ίδιοι δε οι Βρετανοί χαρακτήρισαν αργότερα το Αμβούργο Χιροσίμα της Γερμανίας“. Επίσης Ο Βομβαρδισμός της Δρέσδης: αποτελεί ακόμη μια «κτηνωδία» των Βρετανών Συμμάχων (χωρίς τους Ρώσσους).

«Οταν μιλάμε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ένας μόνο πόλεμος αλλά πολλοί. Ο πόλεμος που έκαναν ο βρετανοαμερικανικός και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός ενάντια στο γερμανικό ανταγωνιστή τους δεν είχε πολλά κοινά με τον εθνικό αντιφασι­στικό πόλεμο που διεξήγαγε η ΕΣΣΔ. Ο πόλεμος στη Δύση ήταν ένας πόλεμος μεταξύ στρατών της αστικής τάξης. Ο πόλεμος στη Δύση παρέμενε, κατά κάποιο τρόπο, ένας πόλεμος περισσότερο ή λιγότερο “πολιτισμένος” μεταξύ “πολιτισμένων” αστών»[1].

Στρατόπεδα συγκέντρωσης

Τα συμμαχικά αεροπλάνα έριξαν περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνους βομβών στη Γερμανία κατά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, και σε άμαχο πληθυσμό,  αλλά  καμία βόμβα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης …

Με την άνοδό του στην εξουσία το 1933, το Ναζιστικό καθεστώς φρόντισε αμέσως να δημιουργήσει ένα σύστημα στρατοπέδων για τον εγκλεισμό και την εξόντωση των «εχθρών του κράτους». Οι περισσότεροι κρατούμενοι στα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν Γερμανοί κομμουνιστές, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, Ρομά (Τσιγγάνοι), μάρτυρες του Ιεχωβά, ομοφυλόφιλοι και άτομα που κατηγορούνταν για «αντικοινωνική» ή κοινωνικά αποκλίνουσα συμπεριφορά. Οι εγκαταστάσεις αυτές αποκαλούνταν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» επειδή τα άτομα που φυλακίζονταν εκεί ήταν «συγκεντρωμένα» σε μία τοποθεσία.

Μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στη Γερμανία τον Μάρτιο του 1938, οι Ναζί άρχισαν να συλλαμβάνουν Εβραίους που κατοικούσαν στη Γερμανία και την Αυστρία και να τους φυλακίζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Νταχάου, Μπούχενβαλντ και Σαξενχάουζεν, τα οποία βρίσκονταν σε γερμανικό έδαφος

Η Επιχείρηση Μπέρνχαρντ του στρατοπέδου συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, του Aoυσβιτς και από άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η Επιχείρηση Μπέρνχαρντ (γερμ. Unternehmen “Bernhard”, αγγλ. Operation Bernhard) ήταν το κωδικό όνομα ενός σχεδίου των Ναζί, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ (RSHA) και την SS με στόχο την αποσταθεροποίηση της βρετανικής οικονομίας. Οι Ναζί σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση αυτή με το να “πλημμυρίσουν” την παγκόσμια αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση παραχάραξης που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία.

Η εκτέλεση του αρχικού σχεδίου ανατέθηκε στον Αντισυνταγματάρχη (Sturmbannführer) της SS Μπέρνχαρντ Κρύγκερ (Friederich Walter Bernhard Krüger). Ο Κρύγκερ συγκρότησε για το σκοπό αυτό μια μεγάλη ομάδα παραχαρακτών, αποτελούμενη από 142 άτομα, τα οποία αρχικά στρατολόγησε ανάμεσα στους κρατούμενους του Στρατοπέδου συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν και αργότερα και από άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κυρίως αυτό του Άουσβιτς.

 Μέχρι το τέλος του πολέμου η μονάδα του Krüger, παραχάραξε Βρετανικά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας μεταξύ 132,6 και 300 εκατομμυρίων λιρών. Με την κατάρρευση του Γ’ Ράιχ, μεγάλη ποσότητα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων κατέληξε στα χέρια εβραϊκών ομάδων, που τα χρησιμοποίησαν για την αγορά εξοπλισμού και την απελευθέρωση εκτοπισμένων και μεταφορά τους στο Ισραήλ.

[1] Ludo Martens: «Un autre regard sur Staline, Editions EPO, Βρυξέλλες 1994, σελ. 268.

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

Σχετικό θέμα:

Άουσβιτς. Η Πολωνία αποφάσισε… χωρίς τη Ρωσσία οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης από τον Κόκκινο Στρατό !!