Borrell: Η Ρωσσία είναι σε θέση να καταστρέψει κάθε δορυφόρο σε τροχιά !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζόζεφ Μπορέλ. Εικονογράφηση: euobserver.com

Η Ρωσία είναι σε θέση να καταστρέψει φυσικά οποιονδήποτε από τους δορυφόρους σε τροχιά, καθώς και να τους εξουδετερώσει με τη βοήθεια μιας κυβερνοεπίθεσης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 24 Ιανουαρίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell στη 15η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Διάστημα.

«Τον Νοέμβριο του 2021, η Ρωσία δοκίμασε αντιδορυφορικά όπλα. Ήταν μια ανεύθυνη ενέργεια που όχι μόνο δημιούργησε επικίνδυνα συντρίμμια στο διάστημα, αλλά έστειλε επίσης ένα μήνυμα σε όλους ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να θέσει οποιονδήποτε δορυφόρο σε κίνδυνο καταστροφής. Αν μπορούσαν να το κάνουν με τους δορυφόρους τους, μπορούν να το κάνουν με τους δορυφόρους μας». είπε ο Μπορέλ.

Εξήγησε ότι περίπου 5.500 δορυφόροι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά της Γης, περίπου το 10% από αυτούς είναι για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Αλλά πολλοί έχουν διπλό σκοπό: πολιτικό και στρατιωτικό. Παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια και την άμυνά μας». – είπε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Επιπλέον, οι δορυφορικές πληροφορίες είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, βοηθώντας το Κίεβο «να διατηρεί επαφή στο εσωτερικό και με εταίρους στο εξωτερικό».

 

«Όλα αυτά εγείρουν πολλά σοβαρά στρατηγικά ερωτήματα. Πόσο από τις κρίσιμες υποδομές μας εξαρτάται από δορυφορικές υπηρεσίες και πώς μπορούν αυτές οι υπηρεσίες να προστατευθούν ώστε να μην επηρεάζονται οι ζωές μας σε περίπτωση τέτοιων επιθέσεων;». ρώτησε ο Μπορέλ.

Υποσχέθηκε τον Μάρτιο να παρουσιάσει ένα σχέδιο στρατηγικής για την ενίσχυση της ασφάλειας και της άμυνας της ΕΕ στο διάστημα.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, στις 15 Νοεμβρίου 2021, η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς ένα αντιδορυφορικό σύστημα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ανενεργό ρωσικό διαστημόπλοιο Tselina-D. Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι τα συντρίμμια που σχηματίστηκαν κατά τη δοκιμή του αντιδορυφορικού συστήματος δεν αποτελούσαν καμία απειλή για τις διαστημικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα που δοκίμασε αντιδορυφορικά όπλα. Η πρώτη γνωστή προσπάθεια ήταν το αμερικανικό έργο Bold Orion, που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Στη συνέχεια εκτοξεύτηκε πύραυλος από το βομβαρδιστικό B-47 Stratojet προς τον δορυφόρο Explorer 6, αλλά το έργο κηρύχθηκε αναποτελεσματικό.

Από το 2010, οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν το διαστημόπλοιο X-37B που αναπτύχθηκε από την Boeing. Ένα από τα μηχανήματα βρίσκεται σε τροχιά για περισσότερα από δύο χρόνια. Οι εργασίες στο X-37B πραγματοποιούνται σε ατμόσφαιρα μυστικότητας και δημοσιεύονται μόνο μερικά αποσπασματικά δεδομένα.

Επιτυχείς δοκιμές αντιδορυφορικών όπλων πραγματοποιήθηκαν από την Κίνα (το 2007, ένας πύραυλος κατέστρεψε έναν μετεωρολογικό δορυφόρο που βρισκόταν σε υψόμετρο 865 km) και την Ινδία. Το 2020, το Νέο Δελχί έδειξε τον αντιδορυφορικό πύραυλο ASAT. Κατέστρεψε έναν διαστημικό δορυφόρο, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα από τη Γη.

……………………………….

Διαστημόπλοιο X-37B και drone X-47B με καύσιμο … υπεροξείδιο υδρογόνου !!

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σε παλαιότερο δημοσίευμα μας, μεταξύ των άλλων αναφέρεται και το εξής : [ … κατά το τέλος του πολέμου κατασκευάστηκαν από τον HELMUTH WALTER τα περίφημα αθόρυβα υποβρύχια που χρησιμοποιούσαν ως καύσιμο Η2Ο2 ( υπεροξειδίου του υδρογόνου – perhydrol ), κατά την ακόλουθη αντίδραση:

 ➡  Η2Ο2 + [καταλύτης] ———- > Η2Ο + (1/2) O2 + Q

 ➡  Q: θερμότης για την κίνηση.

 ➡  Ο2: Αναπνοή για το πλήρωμα.

 ➡  Η2Ο: Ανάγκες ύδρευσης για το πλήρωμα. ]

Τώρα, σχετικά με το διαστημόπλοιο X-37B , είχαμε δημοσιεύσει τα ακόλουθα, σε μετάφραση διαδικτύου, από εδώ :

Το Χ-37Β είναι ένα πρωτότυπο ενός μη επανδρωμένου επαναχρησιμοποιήσιμου δορυφόρου. Το πρώτο πρωτότυπο είναι για την ατμοσφαιρική δοκιμή, ενώ η δεύτερη έχει μια ενισχυμένη δομή για να υποστηρίξει μια unshrouded έναρξη… Πολλαπλές πτήσεις με αποστολή διάρκειας μέχρι 21 ημέρες έχουν προγραμματιστεί. Η NASA ζήτησε από την Boeing για το σχεδιασμό του X-37 τροχιακό όχημα για διαμονή 270-ημερών σε τροχιά.

Το αρχικό Χ-37 ήταν να διαθέτει ένα AR-2/3 του κινητήρα για ελιγμούς και deorbiting, η οποία χρησιμοποιεί υπεροξείδιο του υδρογόνου και JP-8 ως οξειδωτή και καυσίμου. Αργότερα, το σύστημα πρόωσης έχει αλλάξει σε ένα υπεργολικό αζώτου έκδοση τετροξειδίου / υδραζίνης με ένα ισχυρό φορτίο προωθητικό για ελιγμούς σε χώρο και για το έγκαυμα deorbit

… Η πρώτη εκτόξευση έλαβε τελικά χώρα το 2010.

Στο παρακάτω βίντεο, το νέο στρατιωτικό drone X-47B των ΗΠΑ πετά ψηλότερα, πιο γρήγορα και πολύ περισσότερο, ελεγχόμενο από προγράμματα υπολογιστών στο έδαφος. Μπορεί να χρησιμοποιήσει υδρογόνο για να πετάξει πάνω από 60.000 πόδια χωρίς πιλότο και για 5 έως 7 ημέρες ασταμάτητα! Το ωφέλιμο φορτίο είναι μεγαλύτερο και είναι πολύ stealth στη σχεδίαση.

Παρατηρείστε στο 1.54 λεπτό, τον ατμό που βγαίνει στο πίσω μέρος τουX-47B !! Και στο επόμενο βίντεο θα δείτε το πείραμα με το υπεροξείδιο του υδρογόνου !!

……………………………………………………………………………………………………………………………..