F-16 Τουρκία, Συρίγος, Μενέντεζ, ”λομπίστας” Ζεμενίδης, ΣΥΡΙΖΑ, Ομογένεια κλπ

News ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

[… Τα συμφέροντα των εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων στις ΗΠΑ, είναι πάνω και από το Κογκρέσσο, πάνω και από τον… Λευκό Οίκο… ]

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ως συνήθως, το “ΚΑΛΑΜΙ” , που εδρεύει στις ΗΠΑ, στηλιτεύει με δηκτικό τρόπο τα γεγονότα που αφορούν την Ομογένεια και την Ελλάδα. “Η επένδυση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες” , είπε ένας Αμερικανός στρατηγός, εκφράζοντας εμμέσως τα “γεράκια” των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών που τρίβουν τα χέρια τους με τις τρελές πωλήσεις οπλικών συστημάτων, στοκαρισμένα από χρόνια που κάπου έπρεπε να πουληθούν, συν νέες παραγγελίες. (κάθε βιομηχανία παράγει συνεχώς και βρίσκει τρόπους να πουλήσει τα προϊόντα της. Ο μόνος τρόπος για τις πολεμικές βιομηχανίες είναι ο πόλεμος ή ο φόβος του πολέμου !! Έτσι προκαλούνται διενέξεις, προστριβές και αντιπαραθέσεις, απειλές πολέμου και πόλεμοι για να καταναλώνονται τα προϊόντα τους, αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης !! )

Για το επίκαιρο και φλέγον “ελληνοτουρκικό” ζήτημα των F-16, γράφει:

[ Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ (5 Iαν. ’23), δήλωσε, εκτός των άλλων: «…Εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. ‘Οχι τώρα… Σε βάθος χρόνου… Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση… (οι ΗΠΑ) δεν θα του κάνουν (τώρα) αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν θα δουν ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση και θα προχωρήσουν (με τα F-16)…».

Μετά την δήλωση του υφυπουργού, συγχρονίστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυπριακής καταγωγής… ”λομπίστας” από ΗΠΑ, ‘Εντι Ζεμενίδης, που τον περισσότερο χρόνο είναι στην Αθήνα, κάνοντας ”λόμπι” στην… Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας ”λαγό του κ. Μητσοτάκη”, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και για «επικίνδυνη πολιτική του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου των ΗΠΑ».

Ο επικεφαλής της οργάνωσης ”Hellenic American Leadership Council” (HALC), Έντι Ζεμενίδης, ως…”λαγός του ΣΥΡΙΖΑ”, απάντησε άμεσα στον υφυπουργό, μιλώντας στην τηλεόραση OPEN. Ο ”λομπίστας”, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Συρίγου, λέγοντας ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας… ο κ. Συρίγος πρέπει να έρθει να μας εξηγήσει για ποιανού λογαριασμό έδωσε τέτοια άποψη. Δεν είναι αυτές οι θέσεις της ομογένειας και οι θέσεις των φιλελλήνων στο Κογκρέσο. Με τη λογική του γιατί να μην του δώσουμε και τα F-35; Για αυτό ήταν μια ανοησία»! Πρόσθεσε μάλιστα: «Ευτυχώς τον κύριο Συρίγο δεν τον γνωρίζει κανένας στην Ουάσιγκτον, ξέρω ότι δεν εκφράζει την άποψη ούτε του πρωθυπουργού, ούτε του κυρίου Δένδια».

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο κ. Ζεμενίδης παρουσιάστηκε -από άσχετα ΜΜΕ Αθήνας- ως ”ηγέτης Ομογένειας”, ενώ ουσιαστικά εκπροσωπεί τον εαυτόν του, συγγενείς και φίλους. Σε ότι αφορά την ”αναγνωρισημότητα” που έχει στην Ουάσιγτον, ανταγωνίζεται αυτήν του (κάθε) Συρίγου.

Γιά να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη…

– Η δήλωση Συρίγου, έχει λογική, είναι ορθή. Η διατύπωση, θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη.

– ‘Οσοι γνωρίζουν πως λειτουργούν οι ΗΠΑ, καταλαβαίνουν ότι F-16 θα δοθούν στην Τουρκία και τα υπάρχοντα θα αναβαθμιστούν. ‘Ασχετα τι λέγει ο κάθε Μενέντεζ ή ο κάθε γραφικός ”λομπίστας”, γιά να πουλάει εκδούλευση σε πολιτικούς και ΜΜΕ Αθήνας. Τα συμφέροντα των εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων στις ΗΠΑ, είναι πάνω και από το Κογκρέσσο, πάνω και από τον…Λευκό Οίκο.
(Σημ.: Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση αυτού του άρθρου, ο πρόεδρος Μπάϊντεν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να δοθούν τα F-16 στην Τoυρκία και να αναβαθμιστούν τα ήδη υπάρχοντα. Επίσης, να της δοθούν πύραυλοι αέρος -αέρος και βόμβες).

– Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, Σουηδίας και Φινλανδίας, ζήτημα που ”καίει” τις ΗΠΑ, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ”βέτο” ή μη της Τουρκίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι διαφωνούντες ή όσοι δημιουργούν πρόβλημα με την Τουρκία -αν υπάρξουν- νομοθέτες στην Ουάσιγκτον, μπαίνουν στο περιθώριο.

– Οι ΗΠΑ, που πρώτιστα κοιτάζουν-προωθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα, άσχετα ποιοί -κόμμα- κυβερνούν, προκαλώντας έμμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατάφεραν να φτάσουν σε πολύ μεγάλα ύψη τις πωλήσεις πολεμικών αεροπλάνων, πυραύλων, τανκς κλπ, αφού οι αγοραστές και υποψήφιοι αγοραστές (π.χ. Ελλάδα, Τουρκία) αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό και έμμεσα δημιουργούν -υπόγεια- ένταση Ελλάδας-Τουρκίας, που είναι, ως χώρες, καλοί πελάτες.

– Οι σοβαρές χώρες δεν εξαρτούν την εξωτερική τους πολιτική και την άμυνα από την προσπάθεια παρεμπόδισης ενίσχυσης γειτονικών χωρών με παρέμβαση, ως ”ζητιάνων”, σε ισχυρούς τρίτους… ( πάρτε το ΚΑΛΑΜΙ και συνεχίστε )

……………………………………………………………………………………………….