Η πόλη Zaporozhye προς απελευθέρωση !! Οι Ουκραναζί κάνουν τα εργοστάσια πολεμίστρες, όπως και το Azovstal

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 22/01/2023
© AP Photo / Roman Chop Στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων. Φωτογραφία αρχείου
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μετατρέπουν τα εργοστάσια στο Zaporozhye σε στρατιωτικές αποθήκες.

.
ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ, 22 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Τα ουκρανικά στρατεύματα μετατρέπουν τα εργοστάσια στο Zaporozhye σε στρατιωτικές αποθήκες, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης.
.
“Το καθεστώς του Κιέβου γνωρίζει ότι η πόλη Zaporozhye θα απελευθερωθεί, επομένως προετοιμάζει την πόλη για οδομαχίες. Τώρα τα μεγάλα εργοστάσια μετατρέπονται σε καταφύγια και αμυντικά οχυρά”, είπε.
.
Σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου, μιλάμε για επιχειρήσεις όπως οι Zaporizhstal και Zaporizhkoks, που ανήκουν στον Ουκρανό ολιγάρχη Renat Akhmetov (σ.σ. όπως και το Azovstal στη Μαριούπολη), Motorsich, Zaporizhtransformator, Iskra, το έδαφος της επιχείρησης Radiopribor και το 77ο εργοστάσιο.
.
«Στην πραγματικότητα, το καθεστώς Zelensky προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα εργοστάσια του Zaporozhye σύμφωνα με το σενάριο της Mariupol Azovstal», εξήγησε ο Rogov.
.
Τις προάλλες, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν τοπική αντεπίθεση στην περιοχή Orekhov και μπόρεσαν να λάβουν τέσσερις οικισμούς υπό επιχειρησιακό έλεγχο. Τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάχες επικεντρώνονται στην περιοχή Orekhov και Gulyaipol (σ.σ. Ηλιούπολη). Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας διεξάγουν μια επιτυχημένη επίθεση στην κατεύθυνση Zaporozhye και μπόρεσαν να λάβουν πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις.
Τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας βρίσκεται το 75 τοις εκατό της περιοχής Zaporozhye, τα ουκρανικά στρατεύματα κατέχουν το περιφερειακό κέντρο.

………………………………………………………………………………………………….