Η Δύση ξεκινά την επιχείρηση Barbarossa-2 εναντίον της Ρωσσίας (άρθρο για τη σύναξη στο Ramstein)

Politics ΑΡΘΡΑ ΕΥΡΩΠΗ
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ κατά τη διάρκεια συνάντησης της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία - RIA Novosti, 1920, 21/01/2023
© AFP 2023 / Andre Pain Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov κατά τη διάρκεια συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Υποστήριξη στην Ουκρανία στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία
Όσοι συγκεντρώθηκαν χθες στην αμερικανική βάση στο γερμανικό Ramstein – ανεξάρτητα από το όνομα αυτής της συνάντησης των εκπροσώπων των πενήντα χωρών που συμμετέχουν στον αντιρωσικό συνασπισμό του στρατού – συζήτησαν σχέδιο για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων πλήρους κλίμακας κατά της Ρωσσίας. Όσο το δυνατόν συντομότερα.
.
Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα μπορούσαν να αυτοαποκαλούνται τουλάχιστον η «Συμβουλευτική Ομάδα», τουλάχιστον η «Ένωση Κηπουρών και Κηπουρών» – η ουσία των αποφάσεων που λαμβάνονται δεν αλλάζει. Αυτή είναι μια κήρυξη πολέμου. Και χωρίς καμία επιφύλαξη και πρακτικά χωρίς περιορισμούς που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη χρήση ορισμένων τύπων όπλων.
.
Ονομάζοντας τις ενέργειες των στρατευμάτων του συνασπισμού (και δεν έχει σημασία η παρουσία ή η απουσία του τακτικού στρατού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απευθείας στη ζώνη σύγκρουσης στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης που διεξήγαγε η Ρωσσία) αρχή του πολέμου είναι και νόμιμη και λογική, αν κοιτάξετε τη λίστα με τις μελλοντικές προμήθειες στην Ουκρανία . Απλώς δεν υπάρχουν μη βαριά και μη επιθετικά όπλα.
.
Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και οι τιμονιέρες του – το Πεντάγωνο και το Κοινό Επιτελείο (ανάλογο με το Γενικό Επιτελείο) – δεν έχουν πλέον κέντρα περιορισμού, εναλλακτικές λύσεις και, το σημαντικότερο, καμία επιλογή.
.

Οι ειδικοί δεν απέκλεισαν την προμήθεια στρατιωτικών αεροσκαφών στο Κίεβο

.
Ο στόχος είναι να επιτύχει αυτό που απέτυχε να κάνει ο συνασπισμός του Ράιχ τη δεκαετία του ’40, αυτό που απέτυχε να κάνει το ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο, εξαπολύοντας μια κούρσα εξοπλισμών για να αποδυναμώσει τη σοβιετική οικονομία, στην οποία πρόσθεσαν έναν ισχυρό προπαγανδιστικό ψυχρό πόλεμο. Και, όπως φάνηκε, έχοντας καταστρέψει την ΕΣΣΔ , ήταν πιο κοντά από ποτέ στην καταστροφή της χώρας μας, διαλύοντας τη σε δημοκρατίες και εξαπολύοντας εμφύλιες διαμάχες, βάζοντας φωτιά εδώ κι εκεί. Αλλά δεν υπολόγισαν σωστά.
.
Η Νέα Ρωσσία κατάφερε να βγει από τη θηλιά (και ήταν ήδη κρεμασμένη στην αγχόνη, ξεστομίζοντας θανατηφόρες κουδουνίστρες) για να στριφογυρίσει. Και όχι απλά βγήκε έξω, αλλά πρακτικά ξαναχτίστηκε η χώρα (για πολλοστή φορά). Φέρνοντας, αν και όχι τόσο παχύ όσο αυτοί που προσπάθησαν να μας εκμηδενίσουν, ευημερία, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο μέλλον.
Οι υπέρμαχοι του Ramstein, που γνωρίζουν καλά ότι δεν θα υπάρξει τέταρτη φορά, ενεργούν σαν να μην υπήρχαν προηγούμενες προσπάθειες.
.
Οι Αμερικανοί, και φυσικά, διεξάγουν αυτό το πλήθος μικροπρεπών και εκδικητικών χαρακτήρων, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν τόσο την ιστορία μας όσο και την ιστορία εκείνων των μαχών στις οποίες κέρδισε η ΕΣΣΔ.
.
Στο Ramstein ποντάρουν σε ένα blitzkrieg, νομίζοντας ότι η θωρακισμένη δύναμη είναι ικανή να συντρίψει τη Ρωσία. Μπορεί να είναι σχεδόν αναμφισβήτητο ότι αυτό το blitzkrieg θα μοιάζει κάπως έτσι: «Οι κύριες δυνάμεις των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων πρέπει να καταστραφούν από τολμηρές ενέργειες που διεισδύουν μακριά στο έδαφος των σφηνών του τανκ, εμποδίζοντας την απόσυρση των ετοιμοπόλεμων εχθρικών στρατευμάτων βαθιά στη χώρα. Μέσω της ταχείας προέλασης των στρατευμάτων, πρέπει να φτάσετε στη γραμμή, από – πίσω από την οποία η ρωσσική Πολεμική Αεροπορία δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει επιδρομές σε αντικείμενα στην επικράτεια. Ο απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι να δημιουργήσει μια ασπίδα .<…> Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, ο ρωσικός στόλος <…> θα στερηθεί γρήγορα τις βάσεις του και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στις εχθροπραξίες. Μια αποτελεσματική επέμβαση της Ρωσσικής Αεροπορίας πρέπει να αποτραπούν από την αρχή της επιχείρησης με ισχυρές επιθέσεις εναντίον τους».
Αυτό (με τις κατάλληλες διορθώσεις της στιγμής) είναι ένα απόσπασμα από το σχέδιο blitzkrieg που αναπτύχθηκε το 1940, το οποίο έγινε το κύριο μέρος της επιχείρησης Barbarossa. Διαβάζεται σχεδόν σαν τη σημερινή αλληλογραφία μετά από διαβουλεύσεις στη βάση Ramstein.
.
Στο ίδιο κατευθυντικό μέρος της επιχείρησης, ανατέθηκε ειδικός ρόλος σε υπομονάδες αρμάτων μάχης. Ήταν σε αυτούς που η ηγεσία των συγκεντρωμένων στο Ramstein – ω, με συγχωρείτε, η διοίκηση της Wehrmacht – ανέθεσε τον κύριο ρόλο στη διάρρηξη της γραμμής άμυνας των ρωσσικών στρατευμάτων στη γραμμή των συγκρούσεων για να εξασφαλίσει, όπως λένε μεταξύ τον στρατιωτικό, «επιχειρησιακό χώρο» για την επίθεση.
.
Το «τραβήξτε» με γερμανική πειθώ να προμηθεύσει τις «Λεοπαρδάλεις» της ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν είναι παράσταση για το κοινό (μέχρι, ωστόσο, να ληφθεί απόφαση), απλώς χωρίς αυτού του τύπου όπλα, η επίθεση μπορεί να τελματώσει.
Σύμφωνα με το ίδιο στρατιωτικό δόγμα πριν από περισσότερα από 80 χρόνια, το οποίο το ΝΑΤΟ ξεσκόνισε, χρησιμοποιούνται πρώτα ελαφρά τανκ για την αναγνώριση του εδάφους και την απόκρουση πιθανών επιθέσεων (το ίδιο AMX-10RC που σκοπεύει να προμηθεύσει ο Μακρόν στο Κίεβο) και στη συνέχεια χρησιμοποιούν βαρύ – με ισχυρές πανοπλίες και όπλα, αλλά αργό στη μάχη.

Ο ειδικός αποκάλεσε το βασικό μειονέκτημα των αρμάτων Challenger, Leopard και Abrams

.
Ακούγεται ανησυχητικό; Αναμφίβολα. Φαίνεται τρομακτικό; Αποκλειστικά για όσους ασχολούνται με τον σχεδιασμό blitzkrieg. “Γρήγορος πόλεμος” – όχι επειδή είναι πιο δυνατοί από εμάς και είναι περισσότεροι από εμάς. Καθόλου. Η Δύση βιάζεται γιατί ο αρχηγός της τρέχουσας στρατιωτικής εκστρατείας κατά της Ρωσσίας τελειώνει. Λίγες ακόμη εβδομάδες – και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βυθιστούν (στην αρχή εν μέρει και στη συνέχεια πλήρως) σε έναν νέο εκλογικό κύκλο, και αυτοί που θα λάβουν πολιτικές αποφάσεις σίγουρα δεν θα εξαρτηθούν από την Ουκρανία. Αυτό είναι το πρώτο.
.
Δεύτερον. Μια ήττα σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων (ας κρατήσουμε την υποκρισία τόσο τιμημένη στις όχθες του Ποτομάκ) με τον κύριο γεωπολιτικό αντίπαλο – τη Ρωσσία – θα καταστρέψει όλες τις πιθανότητες του σημερινού ιδιοκτήτη του Λευκού Οίκου για επανεκλογή. Το Κογκρέσο, που είναι ήδη υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, θα ξεκινήσει αυτό που συνήθως γίνεται στην Αμερική με πολιτικούς αντιπάλους – έρευνες διαφόρων επιπέδων και εκεί μπορείς να συγκεντρώσεις υλικά για παραπομπή.
Τρίτον. Ο χρόνος τελειώνει και για τους επιθετικούς. Οι Ευρωπαίοι δηλαδή. Αυτοί δηλαδή που, θυμίζουμε, αφέθηκαν ελεύθεροι τουλάχιστον δύο φορές από τη Ρωσσία. Οδηγώντας τον Ναπολέοντα μέχρι τον Έλβα, χωρίς να ξεχνάμε να επισκεφτούμε ταυτόχρονα το Παρίσι, και εξοντώνοντας την καφετιά ναζιστική πανούκλα, καταστρέφοντας τον χιτλερισμό στη φωλιά του.
Και στις δύο περιπτώσεις, με κόστος τη ζωή εκατομμυρίων (Ρώσσων). Προς μεγάλη μας λύπη.
Αλλά ως αποτέλεσμα, η Γαλλία έχασε τον στρατό και τις φιλοδοξίες της κατακτητικής χώρας (τροχοφόρα άρματα μάχης και αυτοκινούμενα όπλα “Caesar” – το στρατιωτικό μέγιστο που μπορεί να προσφέρει σήμερα το Παρίσι) και η Γερμανία, παρά τα πολεμικά λόγια, είναι απίθανο να συμφωνήσουν, γνωρίζοντας πώς τελειώνουν τέτοια παιχνίδια, στέλνοντας τα «Λέοπαρντ» τους να πολεμήσουν με ρωσσικά τάνκς.
.
Τέταρτον. Η Ενωμένη Ευρώπη σήμερα δεν θα έχει την πολυτέλεια να περπατήσει στη στρατιωτική καντίνα χωρίς να αρνηθεί τίποτα στον εαυτό της, αφού η καντίνα δεν είναι πια η ίδια και δεν υπάρχουν χρήματα για αυτήν. Οι δηλώσεις του Μακρόν για αύξηση των αμυντικών δαπανών έως το 2030 στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν περίπου την ίδια βαρύτητα με ένα παραμύθι για μια υπόσχεση να μάθει ένα γαϊδούρι να μιλάει. Τα λόγια είναι καλά, αλλά οι πράξεις δεν θα τα ακολουθήσουν.
.
Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα γεγονότα και τους παράγοντες, πρέπει να καταλάβετε ότι ο αγώνας θα είναι ο πιο σκληρός, ότι η θωρακισμένη γροθιά με την οποία ετοιμάζονται να μας χτυπήσουν θα πρέπει να καταστραφεί, αν και ήρεμα, υπομονετικά, γνωρίζοντας ότι η μοίρα της χώρας κρίνεται. Όχι περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο. Ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ένας κόσμος στον οποίο τα συμφέροντά μας και οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια έπρεπε να πληρωθούν, όπως πάντα, με το αίμα μας.
.
Δεν είναι γνωστό τι σκέφτηκαν οι συγκεντρωμένοι στο Ramstein για αυτό, αλλά μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το σημερινό τους blitzkrieg -με τους «Λεοπάρδες» και τους «Καίσαρους»- θα σπάσει. Και όχι μόνο από τη δύναμη των ρωσσικών όπλων και το περίφημο ρωσσικό στρατιωτικό πνεύμα, αλλά και επειδή μελετήσαμε την επιστήμη της νίκης όχι στις συναντήσεις και στην κατασκευή της γραμμής Maginot, αλλά στο πεδίο της μάχης.
.
Αυτή η πρακτική δεν αγοράζεται από τον προϋπολογισμό, ειδικά επειδή είναι αδύνατο να την πληρώσετε με χρήματα άλλων ανθρώπων. Όσοι επιθυμούν να εξοικειωθούν με μια τέτοια λογιστική μπορούν και πάλι να μελετήσουν την ιστορία των ηττών των εχθρών μας. Και να γνωρίσουμε την ιστορία των θριάμβων μας στο πεδίο της μάχης.

…………………………………..

Σχετικά …

Τι περιμένει η Ρωσσία;; Συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1 στη στέγη του Υπ.Άμυνας και σε άλλα κτίρια της Μόσχας !!

50 Χώρες εναντίον της Ρωσσίας σήμερα σε διάσκεψη στη Γερμανία. «Τρέμουν μπροστά στον Πούτιν»

……………………………………………………………………………………………………………